Статии

7 стъпки към успешното проявление на желания

“Никога не предприемай действие, ако вътрешно си убеден, че няма да се получи, защото това ще доведе до обратен ефект на това, което искаш. Говори със себе си, докато не се почувстваш по-добре. Едва тогава действай, воден от вярата и положителните емоции, а не от съмнението и негативизма.” 

Естер и Джери Хикс
 

Проявлението или манифестирането на желаното в живота е съвсем прост процес, основан на закона на привличането. Подобното привлича подобно. И въпреки това, за много хора всъщност е труден процес. Причините за тези затруднения могат да бъдат най-различни и затова е хубаво индивидуално да се направи разбор какви са блокажите, които пречат в този съвсем естествен и достъпен до всички ни творчески процес. Задай въпросите и Вселената ще ти даде отговорите!

Има многобройни вариации в процеса на проявление, но тези кратки 7 принципа могат да бъдат приложени универсално. Разбира се, можете да работите самостоятелно, a може да поискате ангелска помощ или тази на вашите водачи, светии покровители, висше Аз и т.н. Помага онова, в което вярвате.

Съзнателното избиране на намерения е важно. За да знаете какви са вашите намерения следете какво казвате. Факт е, че много често без дори да се усетим си служим с негативни изрази, които имат своята творчества сила. “В началото бе словото…”  Заедно с думите мислите, които постоянно мислим създават нашата реалност и нашите реакции към заобикалящия ни свят. Бъдете съзнателни в мислите и думите си. Лесно е да го караме на автопилот, да, но ако искаме повече от себе си и Живота, то съзнанието трябва да бъде будно!

Важно предупреждение поставям в началото: Вселената няма чувство за хумор, тя работи на общо основание, затова внимавайте какво си пожелавате! Внимавайте какво казвате за себе си. Самоиронията може звучи като нещо забавно, но може и да доведе до неща, които всъщност не искате. Защо изобщо да говорим лошо за себе си? Но това е друга тема…

Знам, че статията стана дългичка, но все пак е хубаво да прочете и бележките под линията. Те също носят ценна информация, която би могла да помогне. И така, това е прост наръчник по проявление на желанията:

СТЪПКА 1:
Първата стъпка към успешното проявление е “намерението”. Какво искам? Ако не сме сигурни какво искаме наистина, отделяме малко време, за да поработим с въображението си. Как се чувствам? Към какво се стремя? За какво говори това стремление?

Ако не можем да си представим какво точно искаме или да почувстваме желаното, тогава може би не сме готови за това, което искаме или в крайна сметка не го искаме наистина. Може би мислим, че не можем да го притежаваме или не го заслужаваме по някаква причина. Или, че е твърде голямо, невъзможно, сложно, скъпо  и т.н. Понякога се отказваме да искаме нещо, когато вярваме, че не можем да го имаме. Въпреки че всъщност не спираме да го искаме – просто отричаме желанието си. Това се основава на най-различни страхове, които подкопават  намеренията. Страхуваме се, че няма да постигнем това, което искаме или ако случайно го постигнем какво ще правим, какво ще стане после и т.н. Така че да се откажем от желанието и да се откажем от възможността дори да опитаме е по-безопасно за нас. Чувството “недостоен/а съм” може да попречи. Възпитанието, което сме получили или моделите на родителите ни също оказват влияние.
Един добър, съзнателен и откровен разбор може да помогне да разберем себе си по-добре. Ако ви е трудно сами потърсите помощ от близък приятел или от професионалист. Ясен фокус какво точно искате е важна част от оформянето на намерението. Веднага давам един пример – ако искате рокля не искайте пари, за да идете да купите някаква рокля. Така фокусът се измества от целта. Целта тук е роклята, а не пътя до тази рокля. Как изглеждате в роклята, как се чувствате в нея? Как да се случат нещата е работата на Вселената.
Трябва наистина, наистина да желаете това, което утвърждавате с цялото си тяло и душа, ум и дух без да се съмнявате, че заслужавате най-доброто.

 

СТЪПКА 2:
Втората стъпка в постигането на целта е готовност да поемем ангажимент и отговорност към това, което искаме. Това означава да сме готови да получим всичко, което то носи. Например ако искате кола, трябва да сте готови да я поддържате, да сипвате бензин, да плащате данъци, винетки и т.н. Защото ако не сте готови да носите отговорност за онова, което искате – едва ли ще го получите.

 

СТЪПКА 3:
Утвърждаване на това, което искаме. Без никакви “но”, “ако”, “може би”. Без двусмислици. Трябва да сме точни. Намерението винаги трябва да е в позитивна форма. Двойствени намерения от типа “искам да съм здрав, а не болен”, “искам богатство, а не бедност” и т.н. не работят във ваша полза. Или няма нищо да помръдне, или ще привлечете онова, в което влагате повече енергия. Намерения изхождащи от липса и нямане, привличат именно това – липса и нямане. Намеренията в бъдеще време отдалечават желаното. Така се поставяме в позиция на изчакване. За Вселената всичко е тук и сега. Ето един пример: “аз съм здрав, жизнен и енергичен човек”. Ето още един пример: “аз имам повече от достатъчно”.

Визуализацията, изказването на глас или писането на вашите твърдения работи. Колкото повече го правите, толкова по-добре, тъй като всяко утвърждаване активира вашето намерение и това започва да го материализира на физическо ниво. Можете дори да си запишете намеренията на диктофона на телефона си. Звукът на нашия глас създава енергия, както вложената и емоция в намерение и яснота на визуализацията –  това са способи за допълнителна сила за манифестиране. За да визуализирате постигането на целта си, трябва да я изпитате възможно най-пълноценно, в състояние тук и сега. Можете да използвате табло на желанията, можете да правите колажи, каквото искате. Всяко от тези действия ще засили вътрешното ви убеждение и ще потвърди целите ви във Вселената.

СТЪПКА 4:
Следваща стъпка към успешното проявление е благодарността. Т.е. да бъдем благодарни за това, което вече имаме в живота си днес, както и за това, което предстои. Благодарим за проявата на това, което искаме, сякаш вече се е случило. Бъдете щедри в своите благодарности  към всичко и всички. Благодарността е мощен инструмент!
СТЪПКА 5:
“Пусни” е петата стъпка към успешното проявление. Често тази стъпка е най-трудната от всички, тъй като тя изисква да пуснеш намерението си във Вселената, да се освободиш от постоянното мислене за нея, за да може поръчката да бъде взета, приготвена и доставена. Трябва да “пуснете”, за да постигнете вашите цели и желания. Да се пусне контрола – изцяло и напълно. Всяко съмнение, колебание, страх, недоверие, негативно чувство или изказване и т.н. са в състояние да съсипят процеса на манифестиране. Имайте вяра и доверие, че желанието ви е на път към вас точно сега.

 

СТЪПКА 6:
Отпуснете се докато чакате. Бъдете спокойни, радостни и благодарни. Насладете се на живота си, като знаете, че сте предприели всички стъпки за успешното проявяване на вашите цели и желания. Знайте, че вашите молитви са били чути и чакайте чудеса да се случват в правилното Божествено време.

 

СТЪПКА 7

Получавайте с радост и благодарност! Бъдете отворени за възможности. Вселената е безгранична в проявите си и ще ви донесе или това дето искате,  или по-добро. Гледайки внимателно какво идва към вас, защото може да е отговора на намерението.

_____________

Важни бележки под линията:

Относно тези стъпки, по време на занятията често си служа с примера с ресторанта. Манифестирането на желанията прилича на процес на хранене в ресторант. Сервитьорът ти донася меню, пълно с разнообразни ясния за всички вкусове и предпочитания. Ти избираш от богатото меню онова, което наистина искаш. Казваш на сервитьора желанието си и той отнася поръчката в кухнята. От теб се иска просто да останеш спокоен, че той ще ти донесе онова, което си поръчал. Не отиваш заедно с него в кухнята, защото му нямаш доверие, не седиш над главата на готвача да му казваш как да готви, нали? След известно време сервитьора се връща при теб с изпълнена поръчка. Ти просто получаваш каквото си поръчал от менюто. И имаш избор не само какво ще поръчаш, но и дали ще го вземеш или не, както и как ще реагираш когато получиш материализирана поръчката ти.

 

Постоянство и практика! Самата дума практика подсказва за нещо, което се практикува, нали? Практикуването е здрава основа на всичко без значение дали е спорт, някакви умения, позитивно отношение, благодарност и т.н. Практикуването изгражда навици. В манифестирането на намеренията също това е важно. Количественото натрупване води до качествени изменения. Това обаче не значи да зацикляме на едно място и да упорстваме. “Тъпо, но упорито” не работи. Упорстването води до сгъстяване на енергията около вас, а в гъста енергия нещата едвам-едвам текат. Ние хората сме творци. Експериментирайте в практиката си кое работи за вас и кое не. Никой не ни е казал, че не може. Напротив всичко ново в Света е дошло от най-различни опити.

 

Скоро напомних нещо важно на дамите, а то е, че е абсолютна глупост е да правиш едно и същото и да очакваш различни резултати. Излизането извън познатото води до ново. Абсолютна глупост е да повтаряш една и съща година 60-75-80 години подред. Ако вибрираме на една и съща честота винаги привличаме едно и също нещо. За да дойде различното трябва да има изменение. Майстори сме да правим негативни изменения чрез страхове, тревоги, клишета и т.н. Но какво би станало, ако изменяме енергията си в по-позитивна посока? Да, знам излизането от зоната на комфорт е трудно нещо, но именно извън нея са чудесата на Живота.

Енергията обаче често се връща назад към познатия начин, с които е свикнала. Така че 1 път неуспех, не значи, че човек трябва да се отказва. Практика, опити, експерименти! Хубаво е да правим промени. Реално всички ги искаме, но не се осмеляваме да ги правим… от страх! Промените са естествено движение на Живота! Променяйте докато вибрацията ви се измени. Самия факт, че нямате нещо в живота си, което искате, означава, че вашето излъчване не отговаря на неговата честота. Пробвайте с нещо ново. Напомням за закона за подобността. Какви трябва да бъдете, за да имате това, което искате?

Още нещо…

Работим, напомням, с 4те способа. Видео по темата ТУК. Между тези 4 честоти на вашето лично излъчване трябва да има синхрон. Само мислене без заряд не работи! Зарядът е енергията на емоциите. Неосъзнати емоции не помагат! А за словата… да не говорим! Помните ли какво беше 4тия инструмент? Действието. Между мисли, емоции, думи и действия трябва да има синхрон. Темата за позитивните промени в живота е широко застъпена в моята книга Бъди щастлив човек, живей щастливо.

 

Никой няма да дойде вместо вас и да свърши вашата работа. Нещата не идват даром, всичко е плод на някакво усилие. Дори наглед нещо да изглежда ей така само дошло при вас, то е било “заработено” преди от самите вас!

Е, това е от мен! Беше дълго, знам!

С любов,

Таня