Статии

Щастлива жена

Всичко е енергия, която се изразява в материалната реалност по най-разнообразни начини. Нашата лична енергия също твори реалността ни. Реалността е отражение на нас самите (мисли, думи, действия и енергията, която имаме и влагаме).

Когато имаме енергия в нас се чувстваме добре, красиви, удовлетворени. Всичко необходимо сякаш идва само. Това е така, защото женската енергия е магнетична, привличаща. Жената е с усещане за щастие.

Когато енергията ни вече е дефицит – умората, нервността и липсите от всякакъв характер са на лице. Тогава няма усещане за щастие.

Щастлива жена е понятие с много, много възможности за тълкуване. Истината е жената е щастлива отвътре навън, а не обратно. Колкото и да купува красиви рокли, колкото и да ходи на козметични процедури, колкото и да посещава курорти, ако вътре няма усещане за щастие, жената ще продължи да запълва празнината с материя, но без да се „спаси“ от усещането за липса, недостиг.

Когато в жената има вътрешно състояние на щастие и хармония, тогава външното запълване на липси отпада. Материята тогава започва да носи радост и наслада на жената, защото вътре в нея има чувството Щастие. Да, щастието е чувство, състояние. Това състояние зависи от енергията в жената.

Ето защо съставих тази прекрасна програма в 5 стъпки ТУК, базирани на основните “източватели” на енергията ни. Когато имаме разбиране къде губим енергията си, можем да спрем изливането й, да започнем събирането й и насочването й в нещо.

Трупването на енергия без цел обаче е разрушително. Ако правим женски практики например просто така, за да си имаме женска енергия – можем да си навредим. Излишната енергия в нас също е толкова опасна, колкото и дефицита на енергия. Това са две крайности, които разрушават човека, а от там отношенията и самия живот.

Енергията трябва да се употребява с ясни намерения.

Ако темата ви е интересна, моля, дайте обратна връзка. Така ще зная, че съм полезна.

Между силната жена, дето може всичко сама и изтощената жена има и друга реалност.
Тичайки насам натам, решавайки всички задачи, отдавайки изцяло времето си на другите, поемайки повече отколкото може да носи, без време да себе си и своите мечти, Жената може да иде в две крайности:

1) силна жена – пълна с мъжка енергия, действаща по мъжки. Тази жена успява с всичко, но плаща висока цена. Плаща със себе си – със своето време, енергия, здраве. Тя е силна, но няма усещане за женското в себе си. В личен план – възможни са като минимум 3 варианта – започва конкуренция между нея и мъжа й; мъжът се отпуска и нищо не прави; той намира друга жена

2) изтощена жена – отдавна минала всичките си лични граници тя е като застреляният човек, дето продължава да тича или е толкова уморена, че емоциите й са извън баланс, няма сили за нищо. Просто изтощение. В личен план – мъжът губи интерес към нея или предявява претенции.

Когато една жена няма енергия в себе си, може да го види чрез някои от изброените признаци:

🔸Умора, хронична умора стигаща до изтощение
🔸Изнервеност, избухливост, раздразнителност. Дори паник атаки
🔸Липси от всякакъв характер
🔸Страхове
🔸Агресия
🔸Борба
🔸Съпротивление
🔸Живот в затворен кръг
🔸Няма радост
🔸Всичко се постига с големи усилия и трудности
🔸Лош сън, влошаване на здравето, женски проблеми
🔸Няма мъж или ако има – мъжът е в бездействие
🔸Никой не чува
🔸Вселената нищо не дава

При наличието на поне 2 признака е време за работа над себе си. Можете да се присъедините, ако имате отклик, към женските ни занятия (графикът се публикува регулярно ТУК)

Когато жената има енергия в себе си, разбира се, чувства прилив на енергия. Но какви са другите признаци, по които можем да познаем, че в нас енергията е женска? Те са съвсем очевидни, защото можем да ги забележим в реалността.

Жена в изобилие от женска енергия, общи положения:

🌺Има позитивни промени на настроението, усещане за щастие и радост. Усмивка. Емоциите са балансирани.
🌺Общо подмладяване, разхубавяване, сияние се носи около жената.
🌺Привлича мъжко внимание. Мъжете предлагат помощ. Всъщност всичко и всички съдействат
🌺Винаги има синхроничност, всичко се подрежда сякаш само по нужния начин
🌺Наслаждение в живота, малки и големи удоволствия
🌺Перфектно женско здраве
🌺Телесното тегло е в норма, свалят се излишни килограми
🌺Жените също се привличат, вдъхновени са, искат да са в близост
🌺Изобилието се включва в живота, идват подаръци, приятни изненади
🌺Усещане за връзка с Бога, с Душата

За да сме в женската енергия е нужно да се спомни вътрешната си мъдрост и знания, да ги включим и приложим. Лесно е да караме на автопилот, да, но така обаче получаваме от живота не винаги реалност, която ни пасва.

И на края: Какви са източниците на енергия за жената?

Най-общо можем да обобщим така:
💎Божествен източник – общение с Бога, връзка с душата, живеене в Божественото, общение с ангелите, светии и т.н.
💎Земен източник – заземяване, плодове и зеленчуци, общение с природата, вода, физическото тяло и т.н.
💎Родова сила
💎Приемане на себе си и любов към себе си

Когато нямаме досег до тези ресурси, тогава губим енергия.

Освен всичко друго, губим енергия когато държим миналото. Когато мислено връщаме минали ситуации, включваме се емоционално и ги преживяваме пак и пак.
Губим енергия когато имаме недовършени неща/проекти/отношения.
Губим енергия когато не обичаме себе си и не се приемаме, когато говорим лошо за себе си.
Губим енергия в крайни емоции. Да, и позитивните могат да рушат когато са прекалени.
Губим енергия с очакванията си, напразните надежди и постоянно мислене пълно с тревога и страхове.
Губим енергия в неработещи отношения и в опити да променим хората.

Списъкът е дълъг.

Споделям с вас и най-важното за базово ниво на енергия в нас, тези фактори трябва да са налични:

🌺заземяване, връзка със Земята
🌺Родов ресурс, усещане на Родовата сила
🌺Живеене в Божественото (Любов, Добродетели и т.н), молитви и т.н. и прилагането му на практика
🌺грижа за физическото тяло и в частност за женското физическо тяло
🌺изчистване на страхове и др. сенки – личностна трансформация
🌺отпускането на минали връзки (енергийно, емоционално, ментално, кармично)
🌺медитации, женски практики, йони йога

В “Пет енергостъпки за щастлив женски живот” ще разгледаме подробно 5 метода, които са абсолютен фундамент за възстановяване на енергията в нас. За всеки метод има теория, има и практики (дълбоки и/или бързи). Определено програмата “Пет енергостъпки към щастлив женски живот” е за изтощени майки. Изобщо е за изтощени жени – майки, работещи, силни и самостоятелни. (Не е за бременни и кърмещи жени!)

А тук ще спомена, че без да има първо чистене на мисли (вярвания/убеждения), без да има дишане (което също чисти), без да има съзнателно освобождаване на негативни записи (болка, вина, срам, страх и т.н., дори и спомените провокирали тези чувства), ако има енергийни „дупки“, както и енергийни куки и корди, от които изтича енергията – за никакво пълнене на женска енергия не може да става дума. Второ – за каква цел ни е тази енергия, какво е намерението ни – това също е важно. Самоцелни действия Вселената не търпи, тя си има Законите и е важно да съблюдаваме кое, как и защо правим (не само за практики и медитации, но и по принцип в живота). Между другото това и правим на всички семинари и клубни занятия, които са динамични медитации специално адаптирани към жени, стъпили върху тази структура -> ясно намерение, последвано от чистене, балансиране, хармонизиране, зареждане, задържане всичко придружено с дишане и движение, както и задължителна релаксация, за да се наместят енергиите. Затова имаме резултати от работата ни!

Лично за мен е много, много важно частта с изчистването по принцип на всичко негативно, старо, ненужно, неработещо, източващо, манипулиращо и т.н. Само така освобождаваме място за новото!

Накрая за размисъл ще си послужва с метафората – ако имаме апартамент, с огромна нужда от един качествен основен ремонт, смяната на мебелите само замазва временно положението. Това е да сложим супер красив диван пред олюпена стена, прекрасен килим на разбит под и декорации в баня с течове.

С любов,

Таня

Related Posts