Статии

Успешна жена? Разбиваме 2 основни програми “анти успех”

За да не сме успешни може да има много подсъзнателни програми, през които не само действаме несъзнателно, но и поддържаме  като твърди вярвания.
 
Разбиваме 2 основни програми “антиуспех”.
 
Мъжът не прави жената успешна и ще ви кажа защо.

Много жени си мислят “ще срещна успешен мъж и ще живея богат и красив живот”. Започват да си представят как са закриляни, как няма повече проблеми, има само богатство, почивки, салони за красота и т.н. Но дали е така?

На един наш ритрийт коментирахме, че е нужна сходимост и съответствие между партньорите, за да има градивност във връзката. Тогава 1+1=3. Аз и Ти = НИЕ. Аз имам своето дело, ти имаш твоето, ние – нашето.

Всеки един от нас е реализиран и тогава двама реализирани, реализираме още заедно.

Успешният мъж, както и успешната жена, е без нужда от паразитни и/или родителско детски отношения. Такива отношения тежат и рано или късно се изкривяват и разпадат.

На успешния мъж каква жена съответства?

Тази жена има високо самочувствие, няма дори мисъл да се конкурира с други жени. Тя е единствена и ценна. Ако не се наработи такъв характер, то какво ще се случи в главата на жената, когато мъжът й отиде в командировка например?

Успешният мъж е интересен и желан от много жени. Но това не трябва да плаши, тук отново иде реч за създаване на характер на успешна жена.

На този мъж не са му нужни жертви, а хора, които подпомагат разгръщането му. Той има 5881 задачи за решение и едва ли има нужда от мрънкащо момиченце, което създава още. Той няма нужда от нещастна жена и не е длъжен да я прави щастлива.
Тежестта е огромна и за нас и за другите, когато чакаме някой да ни дава щастие.

Важно е да се разбере, че да бъдеш близо до успешен човек означава да не се държиш като дете.⠀

И тук нещо много важно – ако мъжът лежи на дивана, навярно там има ревнуваща и/или мрънкаща жена. Или жена, която е иззела функциите му. Тя може да мечтае за успешен мъж, но подсъзнателно това да е страшно и тя да обезсилва волно-неволно партньорите си. Тогава е необходимо да се видят старите ни истории, родовите сценарии и отношенията между нашите родители и онова, което са ни показали.

От каква жена се нужда е един успешен човек според вас?

По моему от съответстваща му – успешна в нейния свят. Не вярвам. че различията се привличат и водят до градеж, а по-скоро до конфликти.

Тогава е нужно да се работи нас своя личен успех. В предходната статия говорихме по тази тема, можете да видите ТУК

 
Големият проблем – успешните жени са конкуренция

Как гледаме на другите жени?

Да си признаем! Осъдително, критично или се плашим от тях.

Но истината е, че…
Оглеждаме другите жени през дълбоки неосъзнати програми, които докато са в нас, ние вместо да сме единни с успешните жени и да творим, ще бягаме от тях като дявол от тамян. Но и ще ги гледаме под лупа, ще им търсим костури. Ще говорим против тях, ще ревнуваме или ще се занижаваме, свиваме и чувстваме недостойни.

Когато гледаме другите жени през негатив, ние обикновено губим изключително много енергия, но и себе си. Губим връзка с нас. Вече не сме единствените, не сме център на своя живот.

Без центрираност ние сме уязвими и бихме могли да получим много удари.

Самият фокус към другите измества нашия от нас и така съответно от нашите цели и задачи. Те стават важни, значи ми са. Но и ги храним с нашата енергия. А това е сериозно причина за липса на успех.

За да излезем от тази играе е необходимо да се разберем със себе си и по-точно казано с нашето подсъзнание. Тук е нужно да видим в каква линия ние се конкурираме с другите жени и то обикновено за наша сметка.

Добре е да си отговорим на няколко въпроса:

Какви програми имаме?
По какви сценарии се движим?
Какви модели на поведение сме заучили?

Намираме отговори, когато зададем въпроси, нали знаете? И най-важното…

Успешността е чрез Любов и удоволствие в деятелността!

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − fifteen =