Статии

Силата на Рода е в ръцете на Жената | Силата на Рода

Защо Силата на Рода е в ръцете на Жените?

Нима не бяха по-силни мъжете? Да, те имам велика мощ и своята роля в Света без съмнение, заради която заслужават уважение и почит! Но защо Силата на Рода зависи от Жената? Нека поиграем на думи, искате ли? Род – родилка – раждане – рожба.

Да, защото раждаме и възпитаваме деца; да, защото създаваме традиции; да, защото подкрепяме и се грижим за мъжа до ас; да, защото сме емпати и знаем как да общуваме с роднините. Но и защото сме мистични създания! Как така?
Много просто – заради енергията, която живее в нас жените. Мъжката енергия е ориентирана към материята, към резултатите, към състезанията и доказването на силата. Докато женската е ориентирана към „работа с енергийното поле“. Помислете само за женската интуиция, за сънищата ни, за оная дълбока мъдрост, за знанията, които всяка жена има вътре в себе си.
В идеалния случай жената работи с енергията, мъжа с материята, като взаимодействат помежду си с уважение. Когато жената е в своето женско поле, на мъжа не му остава друго освен да влезе в своето мъжко поле на проявление. Това са интуитивни, естествени процеси, които не се нуждаят от насилствено въздействие.
Стига само жената да е Жена, а мъжа – Мъж.
Жената чрез интуиция, ритуали, правилни напътствия и т.н. може да укрепи семейството си, да подпомогне реализацията на един Род. Може също да изчисти негативните родови програми, както в своя род, така и в рода на съпруга си, може да помогне на идващите поколения със своята любов, състрадание и творчески подход. Стига да поиска… А поиска ли чудесата започват да се случват!

Преди да се потопим в статията искам да споделя тук няколко откъса от моята книга Бъди щастлив човек, живей щастлив:“Като самостоятелна душа имаш право да избираш, макар и да си в род, който си носи кармата. Ако тази карма ти е необходима за растежа ти, добре, чудесно преминаваш през нея. Но, ако просто си въвлечен във водовъртежа на нещо, което не усещаш като свое, можеш да го напуснеш. Зная, че сега ще попитате как да разберете дали родовата карма е добро за вас или не. Добро е, ако въпреки трудностите, които …усещаш, знаеш, че те са необходими за нещо, носят знание или каляват волята ти, дори може да те удовлетворят по някакъв начин. Просто знаеш вътре в себе си, че това е Пътят ти. 
В семействата се учат най-големите уроци. Душите нарочно избира роднинските връзки, защото това са едни от най-близките отношения и по този начин са сигурни, че ще усвоят онова, което е по План. Но никой не е казал или обещал уроците да бъдат лесни и приятни. Ако на тях обаче се погледне без дуалност, без емоции, веднага проличава ценността им.
Втората стъпка е, след като откриете смущаващите ви модели, просто да ги приемете. Да те са там, ето ги, част от вашата мисловна система. Ако се борите срещу тях, ако се гневите, няма да ги изчистите, даже ще стане по-лошо. 
Но с приемането имате силата да ги пуснете. Ето какво правя аз: “Да, ок, това е там, част от начина ми на живеене, но всъщност не е мое, защото аз подразбирам друго, вярвам в друго и връщам това, което не е мое, там където принадлежи” и го пускам. За някои модели е нужно повече време, но за други става от раз. Ако мислите, че е трудно, да, изчистването на програмите ще е точно такова. Ако решите, че е лесно, то ще е лесно. Толкова е просто. Вселената ще ви помогне. (…)
Ето това е стъпка три – новите програми. Новите програми заместват старите. След време и новите ще станат стари и ще трябва да се махнат. Това ми напомня, че общо взето е постоянен процес – чистиш старото, слагаш ново, чистиш старото, слагаш ново.”

Втори цитат от книгата Бъди щастлив човек, живей щастлив“Енергията на рода е онова, което ни поддържа и крепи. Не случайно се казва, че семейството ни е корена. Корените на дървото го хранят и от тях зависи силата на цялото дърво. Но не винаги родът оказва подкрепата, която ние очакваме. Може би заради разбиранията им, страховете, егото… Когато не можем да се разберем на физическо ниво, можем на ментално, на духовно. Душата винаги разбира. Сравнението, че човек няма ли връзка с рода си, е дърво без корен, е съвсем уместно. Ако си дърво и колкото по-здрав ти е корена, толкова по-голяма и величествена е короната ти. Същото е и с нас, хората. Но няма да ви говоря за маята, закваската на рода и затова как, ако татко е преуспял, то и ние ще сме, благодарение на онова, което той ни е дал като средства, среда и контакти. Донякъде има нещо общо, но идеята е съвсем друга.
Ако положителното ви мислене не дава резултат, възможно е причината да е във вашата ДНК памет. Всички знаем, че ДНК-ато ни носи информации, но в повечето пъти се ограничаваме до външни белези и заболявания, които се предават на поколенията. Но, ако погледнем по-дълбоко, ако се замислим или прочетем малко повече информация, дори и ако се доверим на вътрешно си знание, ще разберем, че всяка една мисъл, всеки един страх или емоция, деяние или думи на нашите предци са оставили своя енергиен отпечатък в ДНК-ато на рода.
Всичко е тази Разумна Вселена е наситено с информация, всичко трепти и носи знание. Нищо не се губи, а само променя формата си. Ето защо много хора имат неясни спомени или влечения например към други държави, към определени храни или страхове от самота, раздяла, насилие и т.н. “

Как ни влияе Рода?

Родът полага своя печат върху личността, но не върху душата, която запазва своята идентичност. Въпреки това душата докато не изчисти родови програми трудно реализира своя План.
От Предците получаваме определен тип информация, която може да бъде разгледана като модели на поведение, емоционални програми, вярвания дори начин на говорене и т.н.
Може да се каже, че Родът влияе върху всички сфери на живота ни:
🔸Характер, самочувствие, самоувереност, самооценка🔸Таланти и способности🔸Финансово положение, материални ресурси🔸Кариерно развитие, успехи🔸Взаимоотношения, полезни контакти🔸Здраве
Освен набор от шаблони Родът дава Сила и Защита, която е наше рождено право.

Какви са признаците, че Родовата Сила се нуждае от възстановяване? 

По какво можем да разберем, че в Рода енергията е слаба и са налични разрушителни програми?
Ето няколко примери:
🔸Общо отчаяние сред членовете на семейството, отсъства оптимизъм, потиснато настроение, депресии🔸Често болни деца🔸Лоши семейни отношения, разводи🔸Наследствени заболявания🔸Ранна смърт в семейството🔸Безплодие в Рода, аборти🔸Безбрачие🔸Склонност към агресия сред/между членовете на семейството🔸Наркомания, алкохолизъм, хазарт и други пристрастения🔸Подобни финансови проблеми в няколко поколенията,заеми, кредити🔸Неуспехи е делата в няколко поколенията🔸Повтарящи се негативни събития в няколко поколенията
При наличието на минимум 2 признака е важно да се започне да се работи с Рода, при наличието на повече – належащо! Работата с Рода носи позитивни поетапни промени в живота.

Защо в Рода няма ресурси?

Често чувам от хората, с които работя фразите: „семейството ми е бедно“;„няма пари“: „няма деца“; „борим се, но всичко се разпада“ Защо е така? Защо днес мнозина могат да се похвалят с подобни ситуации?
Всичко е много просто, ако погледнем към Рода. Ние сме част от енергийната структура на рода, намираме се в единно генноморфологично поле с хората преди нас. В предишните поколения е натрупано много разрушителност (страхове, обвинения, престъпления и др.). Тази разрушителна енергия блокира всички генерични потоци – ресурсите, натрупани по-рано. Това е процес с натрупване и може да се проследи далеч във времето като е имало поколения, които са пострадали жестоко.
Как се е случило това, как се формират негативните родови програми и защо сега няма да говорим, това е тема от моята нова книга. Основното нещо е да се разбере, че миналото е минало и на него трябва да се гледа с почит, а ние – хората заинтерувани от Рода си, да “почистим” блокажите, за да може в родовата структура да тече енергия. Самата енергия започва да сформира ресурси чрез умелото боравене с нея. Ако това не се осъществи, то тогава Родът просто ще се заличи.
Тук само ще отворя малка скоба, като спомена, че основната енергия в рода е Любовта. Ако потока на любовта е блокиран, тогава не е необходимо да се чака повече, а да се хванем в ръце и да го освободим. След това може да се заработи с другите ресурси и потоците им.

Защо не чувстваме Силата на Рода?

Родът по начало дава всичко, което има за своите деца. Разбира се, това е съобразно ресурса и силата му. Понякога мощта е много малка и това е причина да не чувстваме Силата на Рода си. В този случай насочваме внимание в работа за усилване, която може да включва изчистване на негативите сценарии, включване в родовата структура на изключените, признаване на неродените, енергийни родови практики, ритуали за почит и др.
Друга причина може да бъде това, че ние сами сме се отрекли от Рода си, проявили сме неуважение към Предците си, имаме претенции към родителите си и т.н. – с други думи сами си отрязваме корените. А в корените е именно силата.

Какво да правим, за да усетим Родовата сила и дори да я увеличим? 

Освен, че е важно да се анализират и проработят родовите сценарии, добре е да се поинтересуваме от Предците си и техните животи, хубаво е:
🔸да гледаме снимки на предците си🔸да създадем и почитаме традициите🔸да разговаряме с по-възрастните членове на Рода за миналото🔸да съхраним каквото знаем за Предците си🔸да изпълняваме родови ритуали🔸да приемаме и почитаме Предците си🔸да общуваме с родственици🔸да отправяме ежедневна благодарност за Живота, който са ни дали🔸да се правят медитации и енергийни практики за възстановяване на Родовата сила. Можете да посетите някое от събитията от проекта например.
През 2019г има само един поток от авторски проект “Силата на Рода е в ръцете на Жената”, които включва 5 безплатни уебинара, 5 присъствени семинара и 5 дистанционни семинара. Повече вижте ТУК.

С любов,

Таня

Related Posts