Статии

Семейство и карма – техника за изчистване на карма

Това е така безспорно, защото в рамките на едно семейство се отработва най-важната карма. За кармата всички сме чували и знаем по нещо, някой знае повече, друг по-малко. Но сега няма да се спирам на обяснения и разсъждения на тема карма.

Но преди да започнем бих искала да обърна внимание, че има разлика между родова карма и родови програми (сценарии, убеждения и т.н.). Родовата карма е свързана с нарушение на основни принципи и се цели връщането на баланса чрез изчистване или разплащане. Докато програмите са вид “структура”, шаблон, обучение, информация. Програмите са инструмент, който помага на душата да придобива опитност и да преминава уроците си. Може да се каже, че програмите са кодове, чрез които се сливаме, случваме, учим, тестваме и т.н. Когато дадена програма е свършила своята работа човек може да се освободи от нея. Ако не го направи – програмата се превръща в пречка, която саботира намеренията на човек. Една душа може да вземе от 1 до безброй много програми от Рода си, зависи от плана й. Родовата карма е друг тип система. Първата система с родовите сценарии и убеждения е нужна за самото въплъщение и опитност на душата, втората с кармата на Рода – връщане на баланса в колективното родово поле, от което душата е част.

Кармата най-често се усеща, когато назрее конфликтна ситуация. Има ли проблем, има карма, има урок. Два са начините да си помогнем, за да проумеем Вселенските и кармичните закони:

 • чрез страдание
 • чрез съзнателно и активно духовно развитие

И така, щом разберем това, значи трябва да се заемем за работа и да си помогнем. А когато си помогнем на самите себе си, помагаме на околните, а щом помогнем на околните, ще помогнем и на целия свят. Като верига… Всичко започва от нас самите.

Има само един начин да отработим кармата си – чрез осъзнаване с любов и прошка!

Има и няколко неща, които трябва да проумеем по пътя ни:

 1. ясно да осъзнаваме Вселенските закони (като законите за баланс, подобност, даване и получаване и т.н.) и точните уроци (да си зададем въпроса какво уча от това изживяване?)
 2. няма виновни – всички до едни сме едновременно кредитори и длъжници, всички ние играем в играта Живот
 3. всеки един човек за нас е Учител, няма врагове
 4. да приемаме хората такива каквито са
 5. за да очистим душата си трябва да работим върху обидите, ненавистта, завистта и т.н.. Да ги приемем и да простим на себе си и на другите хора.
 6. да възпитаме в себе си добродетели

Има много проста техника за изчистване на конфликтни отношения и на карма, разбира се. Казва се техника на отъждествяване. Ето какво представлява:

Избираме човека, към който имаме обида.

 1. Искрено и чистосърдечно искаме прошка за всичко, което сме проявили към него съзнателно и несъзнателно с думи, действия, помисъл сега и във всички времена и пространства.
 2. Искрено и чистосърдечно даваме прошка за негативите, които са проявени към нас съзнателно и несъзнателно с думи, действия, помисъл сега и във всички времена и пространства.Приемаме човека такъв, какъвто е, с всичките му недостатъци.
 3. Пожелаваме му само хубави неща – любов, здраве, късмет и т. н. Да бъде добро за него по най-добрия и висш начин.

След това се отъждествяваме с него и от негово име даваме прошка на себе си по същия начин. Тази техника може да се прави винаги когато усещаме проблем с някой човек. Прави се докато изчистим конфликта.

С любов,

Таня