Статии

Семейство и карма – техника за изчистване на карма | Силата на Рода

С Родата е най-сложно и отношенията са трудни.

Това е така безспорно, защото в рамките на едно семейство се отработва най-важната карма. За кармата всички сме чували и знаем по нещо, някой знае повече, друг по-малко.

Но сега няма да се спирам на обяснения и разсъждения на тема карма, по темата има в книгите ТУК или във това видео Урок или програма? Как да знаем дали преминаваме житейски урок или повтаряме сценарий?

 

Преди да продължа бих искала да обърна внимание, че има разлика между родова карма и родови програми (сценарии, убеждения и т.н.). Родовата карма е свързана с нарушение на основни принципи и се цели връщането на баланса чрез изчистване или разплащане.

Докато програмите са вид “структура”, шаблон, обучение, информация. Програмите са инструмент, който помага на душата да придобива опитност и да преминава уроците си, но и да зацикля на едно място повтаряйки ги.

Може да се каже, че програмите са кодове, чрез които се сливаме, случваме, учим, тестваме и т.н. Когато дадена програма е свършила своята работа човек може да се освободи от нея. Ако не го направи – програмата се превръща в пречка, която саботира намеренията на човек. Една душа може да вземе от 1 до безброй много програми от Рода си.

Родовата карма е друг тип система.

Първата система с родовите сценарии и убеждения е нужна за самото въплъщение и опитност на душата, но и за развитието на Рода, втората с кармата на Рода – връщане на баланса в колективното родово поле, от което душата е част.

Кармата най-често се усеща, когато назрее конфликтна ситуация.

Има ли проблем, има карма, има урок, които трябва да се види.

Два са начините да си помогнем, за да проумеем Вселенските и кармичните закони:

 • чрез страдание
 • чрез съзнателно и активно проработване

И така, щом разберем това, значи трябва да се заемем за работа и да си помогнем. А когато си помогнем на самите себе си, помагаме на околните, а щом помогнем на околните, ще помогнем и на целия свят. Като верига… Всичко започва от нас самите.
Има само един начин да отработим кармата си – чрез осъзнаване с любов и прошка!
Има и няколко неща, които трябва да проумеем по пътя ни:

 1. ясно да осъзнаваме Вселенските закони (като законите за баланс, подобност, даване и получаване и т.н.) и точните уроци (да си зададем въпроса какво уча от това изживяване?)
 2. няма виновни – всички до едни сме едновременно кредитори и длъжници, всички ние играем в играта Живот
 3. всеки един човек за нас е Учител, няма врагове
 4. да приемаме хората такива каквито са
 5. за да очистим душата си трябва да работим върху обидите, ненавистта, завистта и т.н.. Да ги приемем и да простим на себе си и на другите хора.
 6. да възпитаме в себе си добродетели

Има много проста техника за изчистване на конфликтни отношения и на карма, разбира се. Казва се техника на отъждествяване.

Ето какво представлява:
Избираме човека, към който имаме обида.

 1. Искрено и чистосърдечно искаме прошка за всичко, което сме проявили към него съзнателно и несъзнателно с думи, действия, помисъл сега и във всички времена и пространства.
 2. Искрено и чистосърдечно даваме прошка за негативите, които са проявени към нас съзнателно и несъзнателно с думи, действия, помисъл сега и във всички времена и пространства. Приемаме човека такъв, какъвто е, с всичките му недостатъци.
 3. Пожелаваме му само хубави неща – любов, здраве, късмет и т. н. Да бъде добро за него по най-добрия и висш начин.

След това се отъждествяваме с него и от негово име даваме прошка на себе си по същия начин. Тази техника може да се прави винаги когато усещаме проблем с някой човек. Прави се докато изчистим конфликта.

важна бележка – ако горното не помага и нямате усещане за промяна във вас, това означава, че има нещо по-дълбоко, което задържа болката. Вероятно има убеждения, закотвящ сценарий и динамика, които задават вектора на движение на човек.  Изброените създават мисли, но и ни подтикват да повтаряме отново и отново чувствата си и да се намираме в същото изживяване пак и пак. В такива случаи трябва да се копае на дълбоко с цел намиране на всичко, което човек държи в себе си. разбиране за него и освобождение от ефективните стари модели. На помощ идват личните сесии, в които работим на изключителна дълбочина и материалите за самостоятелна проработка ТУК

Най-голямата свобода и творчество в живо идва когато пуснем претенции, обиди, болка, вина и т.н. Тогава можем да се себеизразим и да дадем истинска добавена стойност на себе си и околните.

С любов,
Таня

 

Related Posts