Статии

Сакрално женско пространство

Жената когато е изпълнена с енергия е жизнена, свежа, на нея й върви във всичко, животът я подкрепя и тя е магнит за изобилие, прекрасни възможности и стойностни хора. Това е нейното божествено право, може би, защото е дарена с привилегията да бъде творческата енергия. Ако се замислим, ще видим, че женската роля никак не е проста. Жената чрез съзидателната си енергия и любовта в сърцето й, носи отговорност изразена в това да направи живота на себе си и другите по-хармоничен, по-красив, по-облагороден. По женски. Тук ще вместя един цитат, който считам за уместен в темата, която развивам:

 

„Счита се, че жените са слаби същества, но това не е така. Те са въплъщение на Божествената сила, Шакти. Бог присъства в жените като седем различни проявления на силата, докато на мъжете са свойствени само три такива аспекта. Затова Божественото Начало у жената е развито изключително силно. Жената е същество, обладаващо огромна сила и именно благодарение на тази сила съществува света. Жената е като Земята, мъжът е само зърното, хвърлено в Нея. Ако я няма Земята не може да има и свежи кълнове. Жената е източникът на целия живот на Земята. Всички знаменити личности, светци, велики Аватари са се появили в този свят благодарение на това, че живот им е дала жената – Майка. По този начин силата, заключена в жената е сила свещена, с особено сияние от търпение, смирение, целомъдрие.“  Из Здравето на човека, Сай Баба

 

Самата истина! Но ние жените познаваме ли себе си, осъзнаваме ли какво е да сме жени, разбираме ли колко е важно да сме във връзка с природата си?

 

Жената е замислена от Вселената като енергийна батерия, както за самата нея, така и за партньора й, но и за делата й, за заниманията й. Какво значи това? Жената умее да получава енергия от пространството, от Божествения свят, от Майката Земя, от стихиите и т.н., да съхранява, да увеличава и да насочва тази енергия. Енергийната система на жената е устроена така да получава сила, за да може тя да успее да бъде майка, съпруга, приятелка, да има кариера и да има време за себе си. Тази сила се запазва в сакралното женско пространство – матката. Но се увеличава многократно от любовта в сърцето! Когато жената  е достатъчно заредена с енергия, привлича всичко нужно за нея и семейството й. Без усилие. Когато жената има енергия проектите й се реализират по чудесен начин, сякаш сами. А жена се чувства цялостна и щастлива. Когато имаме достатъчно енергия и тя е качествена, не я пилеем незнайно къде, животът ни еволюира по възможно по-добър и висш начин. Счита се, че в човек живеят мъжка и женска енергия. Балансът им е динамичен и често съотношението мъжка-женска енергия се променя, дори в рамките на един час могат да настъпят многократно изменения. Адекватната пропорция на Ин и Ян в жената е 70-80% Ин, 30-20% Ян*. Ин е привличаща, мека, магнетична, пасивна енергия. Борбите са Ян и са необходима за растежа и силата на мъжете, но действат разрушително за жената. Жената расте по друг начин. Достатъчно е жената в женското си поле само да се помоли от сърце и цялата Вселена да се задвижи, за да й помогне, достатъчно е да има връзка с женската си мъдрост, интуиция и любовта в себе си, за да знае на къде да се насочи и какви стъпки да предприеме.

 

 

(*) В блога можете да намерите няколко публикации за баланса на Ин и Ян:

 

Онова, което отличава още жените от мъжете е матката. Матката е орган от огромно значение за жената и за живота. Но матката е много повече от това, което казва биология. Тя е енергиен център. Тя е сакралния храм в женското тяло. Тя има колосални способности. Не е само място, където се формира живота на следващите поколения. Там се създава живота на самата жена. Място, което събира енергия. Енергия във всичките й форми. Не само творческа, съзидателна, жизнена, женска, космическа и т.н., в нея могат да останат енергийни блокове или неизразени емоции. Матката записва буквално всичко в себе си.

 

Когато матката, като енергиен център, е в добро състояние жената е здрава, жизнена, радва се на внимание. Енергията в матката е магнит. Според качеството и количеството на енергията в нея, чрез закона на подобността, в полето на жената се привличат неща със същото енергийно ниво. Подобното привлича подобно. Още повече, че женската енергия е магнетична, привличаща, абсорбираща. Започва да се случва синхроничност в живота на жената. Матката в добро състояние привлича изобилие. Жената изглежда значително по-млада. Вероятността за женски заболявания е намалена. Когато енергетиката на матката е слаба или блокирана, жената не чувства удовлетворение от живота си. Тя е неуверена, невротична и изморена.

 

Матката има още функции като енергиен съд. Често сме чували, че до успелия мъж има мъдrа жена. Богатият и силен мъж е резултат на заредена с енергия жена (или жени). Това е така, ако погледнем през призмата на Закона за обмен между мъжката и женска енергия. Тъй като жената е замислена от Вселената според този закон като “енергийна батерия” за мъжа до нея (зарежда го с енергия на любовта, енергията на вдъхновението, вярата, доверието и разбира се със съзидателната енергия, идваща от 2ра чакра и матката), когато жената е достатъчно заредена с чиста енергия и има излишък, който отдава на партньора си. В случай, че няма излишък тя започва да отдава онова, което й е необходимо на нея самата. Докато в един момент нейната енергия се изчерпи. Тогава тя е опустошена и най-вероятно мъжът ще тръгне да търси други източници на енергия или да се застои на дивана без особен импулс за деятелност.

 

Освен това матката на жената има функция да изчиства негативите от мъжа. Моя учителка, от която усвоих великолепна женска практика, казваше, че матката е като „пералня за мъжа – идва той нервен, матката поема тази енергия, за да я изчисти.“ И това се случва според учителката ми на общо основание, дори без сексуален контакт. Защото между жената и мъжа, които вече са били интимни съществува вече енергиен канал за обмен.

 

Тъй като в този център се трупа жизнената сила на жената, нейната женска енергия – центърът се превръща в ценен капитал, ресурс. Личният избор и нивото на осъзнатост на жената определят как ще се използва ресурса – дали ще се пилее, дали ще се натрупва, в какво ще се насочва и т.н. В този смисъл жената използва силата си съзидателно или не, градивно или не, мъдро или не.

 

Уви, не винаги е така, ако се огледаме. Реалността е съвсем друга. Виждаме както околните жени, така и себе си докъде можем да стигнем живеейки като мъже. Мъжката енергия в женското тяло, когато е повече от нужното действа разрушително за самата жена и за света й. От друга страна живеенето по мъжки действа изтощително, стресиращо, състаряващо и разболяващо за жената. Силната по мъжки жена прави мъжа слаб или го прогонва. Разпознаваме ли го като модел? Да! Ето защо са важни регулярни женски практики, осъзнато наблюдение на поведението ни, време за себе си и женски занимания – за да не губим себе си като жени!

 

В матката се запазват енергийните матрици на партньорите, с които жената е била интимна, както и матриците на техните родове. Матрицата работи на няколко нива в нашия живот, през цялото време. Тя може да се сравни с енергиен блок, който пречи на жената да сътворява реалности с съзидателната си дарба. Пречи и на силата на привличане, с която сме дарени като жени. Освен това тъй като сме свързани с този човек и рода му, в моментите когато той страда или му липсва енергия (а също и на ниво негов род), заради тази свързаност, ние дори без да съзнаваме изпращаме енергия в посока него. Резултатът – той е подхранен, а на нас ни липсва енергия. Липсата на енергия е често явление при жените, не мислите ли? И колкото повече партньори е имала една жена, толкова повече матрици носи в себе си и към толкова повече посоки изпраща енергията си. Този принцип работи на общо основание. Така сме устроени. Помните ли, жените сме нещо като генератори на енергия?

 

В матката е информацията, която се предава по женска линия в майчиния род, от който произхождаме. Това е една от причините неусетно да ставаме като майките си, майките ни като бабите ни и т.н. Там се пазят и нашите емоции, които не сме изразили. Там са и емоциите на нашите приятелки, на които сме били съпричастни. Жените сме „ние“, т.е. колективни, мъжете са „аз“ – единично, сам по себе си.

 

Когато матката се „задръсти“ с ненужна енергия, започва да се чисти. Как? С различни заболявания. В някои случай матката дори се отстранява. Независимо, че липсва като орган, нейната енергийна проекция остава в полето на жената. Жена без матка също може да прави женски енергийни практики. Жената е жена!

Освен всичко това, е хубаво да знаете, че преди стартирането на нови проекти матката може да ви помогне за успеха им. Как? Чрез съзидателната енергия в нея. Но какви успехи, ако там нямаме енергия, за да задвижим процесите?

 

Всъщност нещата не са толкова мрачни, колкото звучат.

 

Матката се нуждае от регулярно внимание – енергийно изчистване и зареждане, тъй като тя е източник на живот, жизненост и творчески сили, на женственост и мъдрост, на здраве и красота. Тя е източник на вдъхновение. Тя е женската сила. Нейното състояние е състоянието на живота на всяка една от нас. Когато жената е в хармоничност със своята естествена природа, жената е в хармония с хората, с целия Свят.

 

Има прекрасни женски практики, които древните жени са знаели и тяхното познание е запазено до днес от вещи хора. Това е прекрасно завръщане към автентичната женска природа. Когато имаме връзка с нея сме значително по-осъзнати жени. Тази практика+много женска информация я получих от моя учителка. И бих искала да я споделя с вас. Разбира се лично, а не под формата на статия. Защото първо това е ценна информация, която ще стигне до правилните жени. Информация, която може да промени живота ви, ако имате отклик и вътрешно знаете, че това е „вашето нещо“. Не от ума, а от интуицията идва това знаене. Второ само с писане не става, трябва си показване, обяснения. Практиката е изключително мощна и работи на 2 нива – изчистване и зареждане на женското енергийно поле. Ако имате отклик към нея, ще се радвам да се видим по време на този тайнствен женски ритуал, когато ще ви разказвам надълго и нашироко. Ритуалът ще се провежда всеки месец. Защо е необходимо постоянство, ще ви кажа като се видим. Предстоящи дати можете да видите ТУК. Скоро тази практика ще бъде достъпна за самостоятелна работа. Закупуването й може да се направи ТУК.

 

За да ви бъде наистина полезна тази публикация, ще споделя с вас елементарна практика за връзка с вашето свещено тяло. За изпълнението й е необходимо просто да намерите спокойно място, където в 10-15мин никой да не ви обезпокой. Практиката може да се изпълнява също преди сън и след събуждане. Нужно е да поставите едната ръка на сърдечна чакра, а другата на корема, вашето свещено пространство. Няма значение коя ръка ще е на сърцето и коя на корема – следвайте своя усет. Насочете вниманието си към дишането си, към тялото си, към допира на ръцете ви. Наблюдавайте усещанията си, мислите си, емоциите си. Усещайте топлината от ръцете си – това е енергията, която минава през тях. Тази енергия е лечебна, успокояваща, зареждаща. Използвайте мисълта си и кодирайте какво ви носи тази енергия, напр. лекува ви, омиротворява, разкрасява и т.н. Използвайте своята вътрешна мъдрост, усет и творческа сила по време на практиката. Това е.

 

Тук можете да чуете три чудесни женски медитации:

А тази статия “Тялото – свещеният храм” може да ви подейства вдъхновяващо, вижте ТУК 

 

_____________________________________________________________________________

Относно практиката за Маточното пространство накрая ще направя кратко обобщение. Като изключително мощна практика, води до подобряване на няколко нива:

🔸Поддържа здравето, носи повече жизненост и магнетичност

🔸Разкриване на женствеността, трупане на женска енергия

🔸Изчистване на негативи на много нива

🔸Премахва болезнена привързаност към бивши партньори, помага да се освободим от негодувание, гняв и други негативни емоции

🔸Сваля венец безбрачие, увеличава привлекателността

🔸Възвръща изобилието

🔸Поддържа благополучието в рода

🔸Регулира телесното тегло, като оказва особено влияние върху корема и паласките

🔸Носи хармонизиране на вътрешното състояние, дава мир и спокойствие

🔸Увеличава увереността в себе си и себеоценката, развива здравословното самочувствие

 

Ако темата ви е интересна ще се радвам да ви споделя още по нея по време на женските ни занятия. С времето се оформи изключително съзидателната енергия в женския ни кръг. Има дами, които са още от самото начало, има и нови, които се приобщават бързо, защото с нас уютно, спокойно, топло, женско. Красиво е! Със сигурност ще ви попадне с нас. Предстоящи дати на женските ни срещи можете да видите ТУК

С любов,

Таня

Related Posts