Статии

Родови причини за проблеми с изобилието | Силата на Рода

Пред всеки от нас има прегради, ограничения, в които се сблъскваме. Много от тях осъзнаваме и ги виждаме, но има и такива, не толкова малко, които не съзнаваме, не ги виждаме. Именно тези от втория тип създават проблемите и неуспехите ни. Те са като постоянно повтарящи се ситуации, като нещо, което не можем да превъзмогнем въпреки безкрайните ни опити, усилия и борби.

Може би това има връзка с наследството от Рода ни. Родът дава своето както в материален план, така и в невидимия, но осезаем, духовен план. Родът ни дарява с „отзвука“ на събитията, които са се случили преди нас на нашите предци, а също дава ни задачите, с които те не са могли да се справят. Предците щедро ни дават и таланти, познание и умения… Всичко!

Според една руска статистика около 80% от задачите, които решаваме в живота са задачи на Рода. Едва когато ги изчистим, получаваме известна свобода да творим живота си. В много от безплатните ресурси в ФБ групата съм разказвала за Силата на Рода и влиянието му.  В статията ще спомена отново накратко няколко важни момента и ще продължа по главната тема.

В единното колективно поле „живеят“ различни мисъл форми, които се превръщат във вярвания. Всяко вярване (убеждение) създава около себе си структури с още убеждения, записани както в това колективно поле, така и подсъзнанието на всички, които се намират в него. Убежденията стават реалността ни. Ето защо когато искаме да бъдем здрави, щастливи, осъзнати, успешни и богати е важна да се заобикаляме от такива хора. Ние ставаме средата си. Но какво, ако средата на Рода не е такава?

Далеч преди сегашния момент, в който живеем, сме се намирали в полето на своите родители. А те на своите и т.н. Всички сме в родовия егрегор. Както във всеки егрегор, така и в родовия битуват определени енергии, информация и модели, по които безсъзнателно се движим. Един вид спазваме правилата на колектива.

Често обаче искаме нещо различно от установеното, смятайки, че заслужаваме друго, различно, по-добро. Започваме борба да го получим, търсим различни пътища, начини, методи или дори правим ритуали, молитви… Какво ли не. Въпреки безкрайните ни усилия резултатите са слаби или никакви. На какво се дължи това? Именно на по-голямото поле от нас, на егрегорите, в които участваме.

Родовият егрегор е мощна сила, която можем да използваме съзнателно или можем да й се подчиним безсъзнателно. Можем да разберем законите на Рода, така че да се развиваме материално и духовно, но можем да деградираме по свой избор. Можем да помогнем на Рода да процъфти, но можем да му помогнем да загине.

Всеки представител на Рода добавя в това общо родово поле, което както се разбра е енергийна система, своите лични особености – личността си в целия й блясък, силните емоционални преживявания, житейски опит. Ако този опит е бил пълен със страхове, тревоги, неразрешени проблеми, то те се превръщат в енергийни програми на Рода, наследство за потомците, които стават ограничения. Но ако опита е бил позитивен – личността е градила, творила, живяла с добротелност – програмите, които се записват в системата на Рода са с позитивен заряд и стават ресурс за потомците. Ето защо е важно да бъдем съзнателни за поведението си и преживяванията си, тъй като това ще бъде наследство за потомците ни.

В този смисъл Родът за нас може да Сила или Слабост, но и в двата случая е фундамент, на който стъпваме и строим живота си. За да не става твърде дълъг материал, ви предлагам, ако искате в дълбочина подробности – защо избираме даден Род, какво ни носи Рода, по какви линии ни влияе Рода, как точно се записват родовите програми и т.н. – да видите уебинарите (приблизително за момента 5:15 часа записи, като предстои през октомври 2019 още един безплатен материал) ТУК. Ако искате да работи с Рода си в дълбочина ТУК са всички тематични семинари (към момента са 10:22 часа, като през октомври ще има още около 8 часа материал), в които пренаписваме сценариите, чистим моделите и творим новото.

Следвайки негативните родови програми ние безсъзнателно повтаряме съдбите на Предците ни, техните грешки и неуспехи, ходейки по затворен кръг сякаш няма изход. И да, няма изход, докато не се видят подсъзнателните мисловни програми и сценариите на Рода. Не само да се видят, но и като стъпка 2 – осъзнаят и стъпка 3 да се отработят, изчистят, пренапишат, трансформират. Докато не направим стъпки 2 и 3, ще продължаваме да се намираме под тяхното влияние, дори знаейки за съществуването на родовите модели. Това е не малка задача – да видиш, да осъзнаеш, да претвориш! За щастие обаче има методи, чрез които това е възможно. Точно тези методи ще използваме на събитието Силата на Рода и процъфтяването | парите, имотите и изобилието на Рода.

А сега ще ви попитам само няколко въпроса, останалите още по-сериозни ще повдигнем в последния уикенд на септември. Отговорите са важни за вас! Те ще ви покажат на какво сте били „обучени“ от родителите и какво наследявате от Рода ви. Бъдете честни със себе си. За да получите отговорите е добре да прочетете въпроса, след това да затворите очи, да поемете няколко пъти дълбоко въздух, да издишате хубаааво и пак да си повторите въпроса. Оставете отговорите сами да дойдат. И така:

✔️Какво са ви казвали вашите родители, бабите и дядовци за парите когато бяхте малки?

✔️Как се отнасят/отнасяха с парите те самите?

✔️Бореха ли се в материалната сфера или всичко се случва с лекота?

✔️Вашият Род имал ли е загуби на пари и имоти?

✔️Как родителите ви и Рода се отнасят/отнасяли към богатите хора?

✔️Как родителите ви и Рода се отнасят/отнасяли към бедните хора?

✔️Кой родител ви даваше пари? По какъв начин го правеше? Как се чувствахте от това?

✔️Вашата майка (в смисъл на женско начало) как се отнасяте към парите?

✔️Вашата майка (в смисъл на женско начало) по какъв начин получаваше и даваше пари и подаръци?

✔️Вашата баща (в смисъл на мъжко начало) как се отнасяте към парите?

✔️Вашият баща (в смисъл на мъжко начало) по какъв начин получаваше и даваше пари и подаръци?

✔️Имате ли наблюдение над финансовите взаимоотношения между бабите ви и дядовците ви?

✔️Като деца какво ви казваха когато искахте нещо да ви купят?

Какво открихте? Имаше ли нещо интересно? Ще се радвам да споделите!

Вашите открития са именно причините за проблемите с парите и изобилието. Онова, което се е случило; онова, на което е реагирано с много емоции; онова, което е мислено и озвучено многократно гласно – то е сценарий, програма, която следваме и разиграваме всеки ден. Често различно от онова, което мислим на съзнателно ниво, подсъзнателните убеждения изиграват решаващата си роля в творенето на живота.

Въпреки яснотата, която сме придобили с помощта на горните въпроси, възможно е да не можем да излезем от сценариите на Рода поради следните причини, които естествено също трябва да се проследят и отработят:

· Лоялност – „как аз ще съм богат и успешен човек когато роднините ми не са?“ Лоялността обикновено е сляпа. Тя ни ограничава да бъдем като роднините си, защото ако не си като тях, ще останеш сам. Да си сам е опасно. Оставаш без подкрепата на Рода (или друг егрегор, в които се намираш). Лоялността също се поражда от огромната ни Любов и привързаност. Което води до:

· Принадлежност – „аз съм част от тях и ще живея като тях.“ Да принадлежиш към група е безопасно. Какво е най-страшното, което може да ти се случи, ако излезеш извън групата?

· Отговорност – „те не могат да се справят, тогава аз ще поема тяхното.“ Да носиш чуждата отговорност, да се опитваш да поемаш последиците от нечии действия били те и на най-близките може да се окаже огромен товар, който доброволно сме избрали да носим. Преди всичко всяко живо човешко същество има своя лична отговорност за своите думи, мисли и действия. Опитвайки се да поемем чуждото от нас се изисква огромна сила и енергия, която отива да „разплащане“ на чужди сметки. В този случай рядко остава енергия за нас и нашите дела.

· Самопожертване – близко е като да носиш отговорност. Но тук има малка разлика? Досещате ли се? Намигам  с пример – възможно е дъщерята да остане стара мома или да има проблеми с мъжете и пари, ако се пожертва в името на щастието на майка си или с идеята да закрепи отношенията на родителите си.

· Родова карма – „някой трябва да изплати дълговете“. Случило се е нещо, което е създало карма в Рода. Кармата не значи наказание, а уравновесяване. Кармата лесно се чисти, когато се види поиска се прошка или се заплати дълга с осъзнат дар или добрина.

Как се проявяват тези причини? Като подсъзнателни убеждения, като емоции и като действия. Ето няколко примера:

· Ние можем да не си позволяваме да достигнем повече от определено ниво изобилие и пари, защото веднага ще ни спре лоялността.

· Можем да го достигнем, но при нас да не остане ресурс, защото сме го раздали или просто сме разплатили това-онова. Подсъзнателно ние се освобождаваме от парите.

· Можем да вземем кредит и с него да се опитаме да покрием дълговете на родителите си (с което обаче проблемите не се решават, защото причините за дълговете, които са в родителите не са изчистени и така детето може да вземе втори, трети заем и до безкрай да изплаща дългове). В този случай детето, остава без достатъчно ресурс за себе си. Освен това се обръща и Родовия поток от малките към големите, т.е. нарушава се закона за Йерархията в Рода.

Разбира се има още много прояви, това е примерен, а не пълен списък. Тези ситуации обикновено са плачевни – човек прави всичко по силите си и нищо няма на лице. Отслабва енергийно, което на свой ред води до физически отражения на ниво здраве, материално благополучие и отношения. Със слаба енергия започваме да привличаме и нискочестотни хора и ситуации, та става все по-трудно и трудно. Ако сме лишени от силата си, от стремежа си, разбира се самореализацията ни ще е много далеч от желаното.

Какво да направим тогава?

Ние винаги ще принадлежим на Рода си, не можем да избягаме и да се скрием от него. Ако се опитаме да се откажем от Рода си, се лишаваме доброволно от Родовия енергиен поток, който се разлива из разнообразни енергийни дупки. Сякаш сами прерязваме корените си. А дърво без корени колко може да издържи? Какво ни остава?

Да приемем, че сме част от Рода и да помогнем както на себе си, така и на Рода. Приемането на Предците такива, каквито са, на събитията каквито са, на миналото каквото е – е жизнено необходимо, за да тече Енергията, но и да сме в мир както със себе си, така и с Предците. Нямаме власт над миналото, но имаме влас над начина, по който гледаме на него. Нямаме власт над хората, но можем да изберем да видим първо, че те са хора, а после да осъзнаем, че те са правили всичко по силите си. Така, както ние правим.

Във въпросите по-горе забелязахте ли колко често се обръща внимание на родителите? Това е така, защото по отношение на парите и успеха децата са пряка проекция на родителите си. Проекцията възниква тогава, когато записваме в подсъзнанието си  ситуации, разговори, наситени с емоции. Поведението на родителите е от огромно значение за формирането на светогледа на детето, всичко, което родителите са казали, направили и насители с емоции става истина за детето. А детето всичко вижда, чува, усеща и запомня. Спомените са като кодове, записи в подсъзнанието ни, които „викат“ в нашия живот сходни ситуации каквито сме преживяли в детството си. Първите 3 години от живота на детето са особено важни. В това време съзнанието на детето е възприемчиво на всички влияния от средата и хората в нея.

Ще ви задам още няколко въпроса за домашно:

В какво време растяхте? Каква бе социалната обстановка? Как родителите ви се отнасяха към колективната реалност? Помислете над това.

С любов,

Таня

Related Posts