Статии

Родова програма “богатство=смърт” | Силата на Рода

Преди няколко дена получих този коментар под материала Силата на Рода и пари, изобилието и просперитета от Doña Ambar:

„Много хубаво видео, благодаря! Много семейства са пострадали чрез отнемане на имоти и дори с отнемане на животи заради имоти от стария режим, когато са били комунистите на власт и са грабили и така в рода се е оформила програма, че да си богат е равно на смърт, че е по-добре да нямаш, но да ти е спокойно, защото ако имаш, ще ти го отнемат и може и да те убият. Това в по-близките поколения, а може някъде още по-назад във времето в рода и да е имало случай на братоубийство например за имот и това също се е отразило, че имот и богатство е равно на загуба и смърт. Много е вярно това и трябва да се говорят тези неща, за да се осъзнаят и изчистят негативните блокиращи програми. Каква полза от урок, който не е усвоен, нещата се повтарят докато бъде научен, просто няма измъкване. :)А понякога въртим по инерция стари родови програми, които вече са изживели времето си и нямат касателство с настоящето, но ние си ги следваме несъзнателно.“

С нейно мнение съм напълно съгласна. В практиката си от множество лични сесии, както и от работа над мен самата, съм открила точно това – ако имаш богатство, пари, имоти е равно на смърт. И това се е случило не толкова далече във времето, някой от нас дори са познавали онези Предци, които са били национализирани, убивани и т.н. заради социалния им статус, парите и имотите им.

Шокът от тези събития остава като енергиен отпечатък в полето на Рода, в тази статия Родови причини за проблеми с изобилието подробно говорим по темата. Нужно е голяма сила в Рода, поне един човек, който работи с Рода и/или да минат много поколения, докато се изчистят тези програми. Това може да е мигновено, но може и да е много дълъг процес на изчистване.

Как се записват програмите и каква ни въздействат, какво можем да направим за да ги видим и пренапишем? И в частност тези програми от типа богатство=смърт и какво влияние имат? Умишлено братоубийството за имоти ще го добавя към горната програма, но набързо ще спомена, че такова събитие би дало отражение върху отношенията между братя и сестри поколения наред, както и вероятно подсъзнателен страх да не те убият близките, което води до липса и на доверие, трудно създаване на отношения и др. Твърде много нюанси са, затова ще се фокусираме само над богатство=смърт.


В общото поле на семейството и съответно в Рода има общи убеждения. Тези убеждения се предават неусетно от по-възрастните, които озвучавайки чрез мнение, препоръки, забележки се предадени на по-младите. Децата чуват и запаметяват всичко. Особено до около 3 годишна възраст, когато мозъците им работят повече на тета честоти.

Убежденията в Рода се формират когато се случват събития, провокиращи силни емоции. Емоциите са енергия. Мислите са енергия. Думите са енергия. Когато се случи ситуация, на която реагираме, за която мислим и която обсъждаме – ние даваме сила, енергия, от която събитието расте и започва да съществува в информационното поле около нас като програма/код/информация. Колкото повече енергия вложим, толкова по-голяма програма се формира. Програмата съдържа убеждения (мисли, подвярвания, цяла система от убеждения), емоционална реакция, които пораждат действие. Пример за това е, че когато знаем много, наясно сме на съзнателно ниво и съзнаваме дадено нещо, но се чувстваме съвсем различно. Тялото усеща друго и отгоре на всичко въпреки менталната яснота, която имаме, постъпваме по коренно различен начин. Това е така, защото в подсъзнанието ни има различни убеждения от съзнателните ни такива.


Общите убеждения се записват както в родовото морфогенно поле, родово ниво на подсъзнанието, така и личностното ниво на подсъзнанието. Човек е час от по-голямото – Род, общество, Вселена. Никой човек не е тук сам за себе си и поради тази причина е в непрекъснато съприкосновение с околния свят – хора и среда.
Всяко убеждение може да има няколко функции. Може да бъде полезно или не за нас. Най-общо казано всяко убеждение служи като:


1) инструмент за опознаване на Света – чрез него разбираме кое какво е.
2) база, на която се построява начина на мислене. Около едно убеждение може да се оформи цяла мрежа от убеждения и подубеждения.
3) ограничител – на някакъв етап убежденията започват да пречат. Те са като клишета, които не позволява да видим друга страна. Можем да ги сравним с рамкирано мислене, което пречи да разчупи модела (и така повтаряме модела на родителите си например).

Тези ограничаващи убеждения имат ролята на пазители, те ни пазят от болка и страдание, пазят ни да не ни се случи нещо шокиращо, да не получим травма. Пазят живота ни, целта им е да останем живи. Но! Представете си, ако човек иска нещо на съзнателно ниво, сърцето му също копнее, а вътре в подсъзнанието има убеждение, което го пази от същото нещо, което така стремглаво иска. Какво става?
Става така, че се влагат неимоверно много усилия, пада голяма борба, придружена с емоционален, физически и психически преразход за да се постигне желаното. Ако изобщо се постигне, защото подсъзнанието прави всичко по силите си да опази човека жив, здрав и ненаранен.

До какво обаче може да ни доведе програмата богатство=смърт?

Има няколко линии на проявление, които съм забелязала в личните сесии, без да твърдя, че това са всички възможни варианти:
1) Буквално до отказ да се живее пълноценно. Защото самият живот е богатство. Усещане, че не се живее – уж сме живи, ама го няма чувството.

2) До всевъзможни ситуации, в които не можеш да проявиш достатъчно пари; губят се пари; взимат се кредити. Самосаботиране на тема пари – тук начините да си пречим да забогатеем са буквално безкрайни.

3) Проблеми свързани с имоти – загуба на имоти, живеене под наем, ипотеки и др. Възможно е също в собствения си дом човек да се чувства бездомен, сякаш няма място за него.

4) Страх от държавата, страх от институции. А също и прехвърляне на отговорността за собствения си живот върху политиците, държавата и ситуацията в нея.

5) Семейни междуособици и конфликти на тема пари и имоти. Възможно е лишаване от наследство, неравностойна подялба на имоти и т.н.

6) Страх от смъртта – своя или на близките

За да не ни “пазят” убежденията от успеха, щастието, изобилието и т. н. какво можем да сторим? Има няколко стъпки, които могат да ви помогнат в процеса на промяна. Стъпките са прости, говорила съм многократно за тях, но изискват осъзната работа вътре в себе си и нови действия навън в реалността, която претворяваме.

· стъпка 1 – да се видят подсъзнателните мисловни програми, сценариите на Рода, повтарящите се модели, травмиращите събития, да се проследят вярванията, да се чуят фразите и т.н. Изобщо е нужно едно хубаво разследване.

· стъпка 2 – да се осъзнаят откритията, да се разбере какво ни учат, каква е била целта на изживяванията, какви са ползите за растежа и т.н. Какво научи Рода? Какво ние научихме от Рода?

· стъпка 3 – да се отработят, изчистят, пренапишат, трансформират вече не работещите модели. Тук е мястото да се прояви нашата творческа сила.

Накрая искам да се спра на тази част от коментара на дамата: „понякога въртим по инерция стари родови програми, които вече са изживели времето си и нямат касателство с настоящето“. Смятам, че инерцията като цяло е опасна, не само по отношение на родовите модели, но като цяло в живота. Да сме инертни, означава да си караме на автопилот, проживявайки живота си без да използваме градивно времето си. За да го избегнем е много важно да сме будни и да не си позволяваме да заспиваме, да бъдем в досег с душата си, да усещаме тялото си, да използваме потенциала вложен от Бог в нас.

С любов,

Таня

Related Posts