Статии

Получаване на корен | заземяване

Коренът е Рода, родната земя. От там черпим сили така, както дървото черпи от своя корен. За да е силна, голяма и красива короната на дървото, кореновата система е дълбока, здрава и силна. Същото е и с хората. Освен осъзнаването на връзката с Рода, изчистването на негативните родови програми, получаването на Родов ресурс и подкрепа (безплатни уебинари по темата за Рода ТУК), ние можем да черпим сила и от Земята.

Днес ще обсъдим още начини за получаване и засилване на корена. Защо е важно да сме “стъпили на Земята”? Защото, за да живеем като човеци трябва да осъзнаваме, приемаме и да се свързваме с материята. Духа, душата се проявява чрез материята, духовното в едно с материята. Ако дадем приоритет само на едно развитие – духовно или материално, можем да си навредим. Обединяването на духовния ни живот с материалния обаче създават съвсем различи житейски опитности.
Ето няколко идеи:

 • заземяване чрез медитация – има различни начини за медитация, като например да си представите как от ходилата ви започват коренчета, които черпят енергия от Майката Земя.
 • заземяване чрез динамична медитация – тъй като работим с тялото, което е най-земната част от нас, ни успяваме да се заземим. Всяка телесна практика помага да на съзнанието ни да “влезе” в тялото. Като бонус към тези медитации се явява и проработката на подсъзнателните ни убеждения.
 • ходене боси – чакрите на ходилата се свързват с енергията на Земята и така правят обмен, те знаят сами какво правят.
 • хапване на кореноплодни растения – ряпа, моркови, картофи и т.н.
 • проучване на Рода – когато разберем повече за Предците си, ние се свързваме с тяхната енергия.
 • уважавайте родителите си – те са вашия пряк корен. За това как да имаме добри отношения с родителите си, моля вижте в моята книга за Силата на Рода РОДЪ и първата ми книга “Бъди щастлив човек, живей щастливо”, както и в публикациите ми по темата.
 • работа с Рода – изчистване на критика и претенции към Предците, освобождение от негативни родови програми, разрушителни сценарии и модели на поведение, помирение с роднините и т.н. Разбира се важно е да не ги съдете за нищо, правили са каквото са могли според времето, в което са живели и разбиранията, които са имали. Просто ги обичайте и почитайте, защото, ако тях ги нямаше и вас нямаше да ви има. За работа с Рода имаме налични Силата на Рода е ръцете на Жената – пакет от 5 семинара, които са огромен ценен ресурс, благодарение, на който можете да измените негативните истории в Рода в позитивни дарове. Статии за Силата на Рода ТУК
 • посетете родна земя – без значение дали там живее някой или не, родовото място е място на Сила
 • използването на български думи, тъй като основния ни корен е българския. (И писането на кирилица!) Нашите думи са изключително силни кодове, с които творим реалността си.
 • уважавайте българщината – не е нужно да сме патриоти до мозъка на костите, ако не го усещаме, но можем да имаме уважение към традициите, към културата, към миналото и т.н.
 • връзка с природата (приРодата) – ежедневните разходни в някой парк са не само нужни, но и задължителни. Природата успокоява нервната система, а чистия въздух ни обогатява с кислород, който е така нужен за здравето на цялата ни система.
 • общувайте със скъпоценни камъни и имайте достатъчно растения в дома си
 • приемете земните занимания като нещо нормално, не отричайте тялото, храненето и секса като нещо животинско. Така блокирате долните си чакри, които са връзката с Майката Земя. Щом сме тук, значи трябва да сме заземени. Заземен не значи материалист, без духовно осъзнаване. Заземен означава да си в тялото си, стъпил на Земята и да се проявяваш като душа с човешка опитност.
 • дишайте дълбоко, пийте много вода, движете се. Обичайте тялото си и се грижете за него. Благодарение на вашето тяло вие правите връзката с корена. Тялото е дар от Рода.
 • елате на Родов ритрийт, актуален график ТУК

Това са в общи линии някои идеи за затвърждаване на корена, за заземяване и за връзка с Майката Земя (което е едно и също нещо). За жените връзката с корена означава засилване на женските качества, а за мъжа – мъжките.
Обменът със Земята, с земните енергии е една основна нужда, за да живее като хора. Не забравяйте, че и връзката с Небесната енергия също е важна. Материя и дух заЕдно!
Майката Земя, Таткото Небе и Аз Тяхното дете

С. Кръстатица, общ. Баните

Related Posts