Статии

“Какво да правим, за да НЕ привлечем партньор”

Този материал е плод на дългогодишната ми работа с хората, личен опит и постижения на психологията, комбинирани с древната мъдрост за мъжката и женска енергия. В него ще ви опиша основните грешки, които допускаме в търсене на любовта. Самото търсене е първата грешка, нека започнем от това. Защото любовта не се търси, тя се случва. Сама! Търсейки любов, ние показваме  на Вселената липса на доверие към нея от една страна, а от друга –  когато търсим нещо, означава, че ни липсва нещото. Изхождайки от липса, самата ни енергия е такава, че привлича още липси. Законът е: подобното привлича подобно и той действа без да ни пита.   Ето какво можем да направим и да бъдем сигурни, че НЯМА да привлечем подходящия човек за нас:
 1. ходите по врачки и баячки, и се залъгвате с онова, което ви казват – о, не отричам дарбите им, напротив, имам познати ясновидки, които обожавам. Но, ако само чакате да ви се случи нещо, без да вървите по пътя на Живота си, можете да пропуснете онова, което ви се полага да се случи, докато дойде вашия човек. Ако очаквате съвсем конкретно онова, което ви е казала някоя врачка, то може събитията да се случва по друг сценарии, а вие чакайки чутия да се разиграе, пропускате онова, което ви се дава.
 2. молите се на Бог/ангелите/ Вселената да ви пратят някой, защото не искате да сте сама – така пращате противоречиво послание. Искате някой, да не сте сама. “Искам любов, писна ми самота.” Да, ама тук също законите действат на общо основание и получавате каквото кажете. Или нищо не получавате, защото пращате противоречиви молитви. И това “някой” е доста неопределено, просто някой си… Кой? Какъв човек? Какви качества има той?
 3. правите магия за любов – това за мен е абсолютна глупост, която може някой да сътвори. За съжаление в България това е честа практика. Огромна глупост, наистина!!! Първо, защото е груба намеса в правото на избор на всеки един човек, но и защото за това ще платите скъпо и прескъпо. И не забравяйте, че насила любов не става. Не можете да заставите някой да ви обича! Магиите не са бели и черни, това са магии!
 4. повтаряте модела на родителите си – много е важно да бъдете осъзнати по този въпрос. Това става чрез безкритичен анализ на предишните ви връзки, както и анализ на модела, които се виждали, докато растете.
 5. имате най-различни страхове – страхът е изключителен магнит и привлича именно онова, което ви плаши. Работете над страховете си.
 6. имате очаквания – никога, ама никога очакванията не се случват така, както ги очакваме. Живеейки с тях, сме склонни да се залъгваме и да не виждаме истината такава, каквато е.
 7. искате, а не предлагате нищо – връзката е обмен. Когато искате нещо от някой, какво давате на драго сърце? Искате да има определени качества, добре, а човек с такива качества какво търси у другия (т.е. от вас)?
 8. не слушате сърцето си – сърцето винаги знае обаче!
 9. не обичате другия пол – “мъжете са такива и такива”. И точно такива ще привлечете, каквито обрисувате. А да обичаш мъжете като пол, е да обичаш мъжката енергия, мъжката стихия, без която жената не може да се прояви като жена. Замислете се дали не тайте омраза към мъжкия пол. Ако да, то тогава я отработете! С омраза любов не се привлича!
 10. стремите са да променяте хората – вие искате ли да се променяте под чужд натиск? Не! Тогава защо се опитвате да промените другия? Хората се променят заради себе си и то, ако решат да се променят.
 11. критикувате, спорите и винаги сте прави – кой би искал да бъде с подобен човек?
 12. прекалена селективност, която ви кара да отхвърляте ли, отхвърляте всеки потенциален партньор – да си селективен и да знаеш какво искаш никак не е лошо, но когато селективността стане прекалена не е добре.
 13. слушате мнението на другите, а не себе си – ако живеете за тях, добре, тогава ги слушайте!
 14. гледате само материалния статус на човека, но не и неговите качества, чувства, поведение.
 15. страхът от самота ви държи при някой, който изобщо не ви заслужава, а междувременно очаквате да срещнете някой по-добър – не няма да го срещнете! Докато не изчистите от себе си това си поведение, с което привличате някой, който не ви цени, винаги ще срещате хора, които да отразяват ниската ви самооценка.
 16. думите, които изричате – те показват начина, по който възприемате интимните отношения. Но и са вълшебната пръчка, която реализира мислите ни. В словото има огромна сила. Помислете над това.
 17. оплакванията няма да ви помогнат, с тях влизате в ниските вибрации. Любовта е във високите вибрации.
 18. прекалено изкуствен външен вид – никой качествен мъж, какъвто търсите за връзка, не иска до себе си жена с изкуствена коса, изкуствени мигли, изкуствени устни и цици, огромно количество грим и т.н, която парадира с тях. Качественият мъж харесва естествените жени, които са поддържани в границите на нормалното. За него жената, която отделя прекалено време за външния си вид и е погълната от себе си, не би била интересна за по-дълго време от една нощ. В прекалената загриженост за външния вид се крият травми и страхове, напомням. И тук зная, че много жени ще им се натиснат бутоните. Вижте какво ви говорят чувствата, които изпитахте от тази точка.
 19. ниска самоувереност – хората сме огледала и с подобно отношение към самия себе си познайте на какво отношение ще се натъкнете.
 20. не обичате тялото си и го криете – по този начин няма да позволите никому да ви обича пълноценно.
 21. играете ролята на жертва и чакате да бъдете спасени – мъжът няма нужда от момиченце, което да му е в тежест. Той се нуждае от пълноценна партньорка.
 22. не сте затворили с мир миналото и го предъвквате постоянно – тогава не се чудете защо историите се повтарят. Когато живеем с поглед назад, настоящето се оказва много подобно на миналото, което държим постоянно в мислите си.
 23. държите се мъжествено – ако сте жена, бъдете жена и работете над женствеността си. Позволете на женската енергия да се лее във вас. Мъжете не се чувстват добре около жени с много мъжка енергия.
 24. ревниви сте – ревността показва липса на увереност в себе си, страх от изоставяне, претенции към партньора, но не и любов.
 25. не се обичате – вашата липса на любов към себе си е стена, през която чуждата любов не ще мине.
 26. прехвърляте отговорността на другите – всеки човек трябва да е отговорен за себе си, думите и действията си. Уви, по-лесно е да натовариш друг с твоята отговорност. А дали другия трябва да я носи?
 27. имате нереални изискания, които граничат с фантазия – това не значи да занижавате критериите си, а да бъдете обективни за възможностите на хората.
 28. настроение сте негативно към всичко и всички, правите излишни драми – хората търсят щастие, което е вътрешно усещане като цяло и което се излъчва навън. Никой не иска да бъде с човек, от който лъха на негативизъм.
 29. не се усмихвате, не се веселите, нямате чувство за хумор, излъчвате тъга – хората бягат от подобно депресивно излъчване, не им стигат техните драми, но идеята да се наемат и с чуждите, ги кара да бягат през глава, но не към вас, а в обратната посока.
 30. опитвате се застъпвате връзки – мъжете усещат, когато една жена е заета и не се хабят излишно за нейното внимание, даже хич. Дори да ви се получи да ги застъпите, знайте, че много рядко ще излезе нещо сериозно и навярно ще повторите модела от предната връзка.
 31. позволявате на минали травми (гняв, обида, болка и т.н.) да управляват живота ви – можете да работите с консултант/психолог/коуч/близка приятелка, ако не се справяте сами. Но докато травмите са във вас, то е като да наливате чиста вода в мръсна чаша.
  Мисля, че това е достатъчно като информация, за да се замислите, ако в момента сте сами, какво можете да НЕ правите! Освен това тези точки са актуални и за хората с интимна връзка (а даже са актуални и за отношенията като цяло). Не забравяйте да полагате грижи и внимание за отношенията си с хората. Те са като цвете, което ако не обгрижвате, ще загине! Моля, ако усетите негативни чувства, след като сте прочели списъка, помислете защо е така. Какво от това, което прочетохте ви смути? Там има нещо за вас! Може би прави някое от изброените действия, но на някакво ниво  го отричате? Може би смятате, че е редно да постъпвате по определен начин, но щом реагирате сега, то подсъзнанието ви казва, че бъркате. Изобщо изследвайте реакциите си и ще научите много за себе си! Ще се радвам да чуя вашето мнение под статията, нека направим дискусия по темата. С любов, Таня

Related Posts