Статии

Изгради своя успех по своя начин

Изгради своя успех по своя начин!
Всъщност ние всички мечтаем за различни неща. Нашите мечти се реализират когато станат цели и прилагаме характера и действията си методично. Ние, чрез нашите мисли, думи, действия и чувства, които водят само и единствено до нашия резултат. Важно е да имаме точната нагласа, фокус и дисциплина. Тогава идва успех. По нашия начин, чрез нас. В този смисъл не би могло да го има подражаването или борбата да сме по-добри от някой. Има само усещане за свои успех. Нека погледнем по нов начин: Успехът на другите е вдъхновение, а не източник на болка. Те успяват по техния път с техните идеи и резултати, транслирайки себе си. Единствено можем да ги поздравим и да знаем, че щом те могат и ние можем. Но! По свой начин, със свое темпо, транслирайки себе си. Всеки успешен човек, в реализация на своята автентичност, обогатява света. А човечеството има нужда от вдъхновяващи хора, последвали смело някоя своя идея без да се конкурират или да изпитват друг негатив заради чуждия успех.
Да постигам успехи не значи да замръзна в сериозност!
Много често срещам в личните сесии темата за “сериозното отношение на зрелия човек”, чрез което можем да постигаме целите си. Колкото повече сме сериозни, толкова повече ще имаме постижения. Но дали е наистина така? Нека заедно разгледаме какво се случва когато сме прекалено сериозни. Първо си налагаме крайност, която естествено води до нежелано напрежението и стрес. С други думи сами се стресираме. Стресът се отразява на тялото, което започва да ни сигнализира с болки. Но и на психо-емоционалното ни състояние, което също ще доведе до последици и още повече стрес. Постепенно забравяме за радостта и удоволствието от малките неща, за почивката, за други ценности в живота. И така плащаме цената на успеха. Но може и по друг начин да реализираме успешността си: ☺️С подреждане на хаоса, когато се научим да приоритизиране нещата в живота на база ценностната ни система ☺️С редуване на активност и почивка, като осъзнаем кога на какво му е времето ☺️С точно ясно поставени цели ☺️С милостиво отношение към тялото, което е инструмента ни за живеене ☺️Създавайки нови навици, мисловни модели и действия
Кой ни пречи да сме успешни?  О, това е голяма тема, но ще се опитам да обобщя на кратко. С една дума НИЕ! Ние сами си пречим! Но как и защо го правим веднага споделям. Основното е, че нямаме фокус в себе си, губим концентрация от целите си и важното за нас, не познаваме себе си и не се развиваме хармонично (напр. пресираме се или се отказваме да научим нещо ново). Това разпилява енергията ни и оказва цялостно влияние в състоянието ни объркваме се в мисли и хаотични емоции. Гледаме другите какво правя, критикуваме ги, обсъждаме ги или се смаляваме на фона им, чувствайки се незначителни. Това измества енергията ни от нас самите. Но! Имайте предвид, че по този начин “храните” другите с енергията си, така те растат, а вие се смаляват. Това е просто един енергиен закон, който работи на общо основание. Обвиняваме родителите си. Това също пречи на нашия успех. Родителите ни са дали и направили, колкото са могли. Повече за връзката на Рода с успеха, можете да прочетете в  #книгатаРодъ . Приели сме обществените клишета за истина, губим време да паснем в различни общности, подражаваме на трендове и т.н. И така само губим своята идентичност, чрез която можем да изградим не само личен успех, но и живот по свой правила. Успехът е връзка с твоето Аз!
И един бонус Наръчник за успех за всеки ден
Много често са ми казвали, че книгата “Бъди щастлив човек, живей щастливо” е настолна или че не излиза от чантата, за да може да е навсякъде и когато е нужно да подпомогне с насоки. Да, книгата е такава – помагаща. Помага да се центрираме в себе си, в намеренията си, в мислите си, във важните за нас неща. Тя е ежедневната книга, от трите ми книги, която има за цел да подобри живота на четящия я човек, като го замисли за неговите лични приоритети. Но и не само – в книгата има приятни идеи, мисли за фокусиране и споделен опит. Достатъчно е да си намислите нещо или да зададете въпрос и да отворите книгата на посоки. 💯 ще получите идеално напътствие. Такъв експеримент проведохме през 2019г на фестивал “Здравей, Здраве” в Благоевград, когато на хората, спиращи на щанда ми им казвах да си намислят нещо и да отворят книгата на посоки. Всички бяха изумени от точността й и всички до един си купиха книга. Някои взеха и за своите близки за подарък.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + 5 =