Статии

За изначалната енергия и защо някои неща ни се получават, а други не?

Има неща, които успяваме да направим с голяма лекота, а други меко казано са се закучили. Ще ви споделя много вероятна причина за това. Разбира се, може да има и друг, но тази сякаш е фундаментална. Причината е, че не сме запазили изначалното си намерение, началната енергия, големия заряд.

 

Ще ви го разкажа с история, която ще онагледи процеса на сътворяване на желанията ни. Да кажем, че искаш да стартираш бизнес или да отслабнеш, или да заминеш някъде, или да си купиш нещо. Примери много. Нека да се спрем на идеята за влизане в нормите на здравословното тегло. Първата ти идея е: ИСКАМ ДА ОТСЛАБНА! Това е намерението, желанието, целта! И ето тук е важно с каква енергия започваме. Енергията е заряда, който ще стартира процеса! Ако е негативна енергията ни от мислите и думите ни – резултатът е ясен. Какво значи негативна енергия от думи и мисли? Мисля, че всички знаем, но все пак за да сме напълно осъзнати за силата на онова, което мислим и говорим е важно да наблюдаваме тялото си. Как се чувства твоето тяло от дадена мисъл? Какви емоции се будят в теб от изказванията ти?

 

Но, ако втората стъпка – зареждането на намерението с енергия – е пълна с радост, ентусиазъм, устрем, вяра казваш: ДА, МОГА! АЗ ЩЕ СЕ СПРАВЯ! АЗ ЩЕ ОТСЛАБНА!, тогава резултатът е успешен и ти си постигнал желаното в точното време.

 

Енергията подхранва намерението и то се случва в подходящото време на живота ти. Тъй като живеем във физическа реалност ние имаме време, чрез което измерваме живота си. Докато се проявят неща в нашата реалност е необходим известен период, други обаче са мигновени. В пространството на вариантите на реалността обаче всичко е сега.

 

Но процесът не спира до стъпка едно – намерение и стъпка две – заряд. Стъпка три – поддържане на високи вибрации. Високите вибрации се пораждат от положително мислене, добри думи и чувства, адекватни действия, радостта от живота, любовта. И от ясната цел и вярата в крайния резултат, разбира се. Това означава също и да не се поддаваш на негативното влияние на околните и техните убеждения – могат да ти казват, че трудно се слабее; че няма да успееш; да те изкушават с храна; да те подтикват да не спортуваш и т.н. Слушането на общоприетите норми също могат да те отведат в грешна посока. Слушай себе си, вътрешния глас, запазвай високите си вибрации, не се обезсърчавай и вярвай, за да вярва Вселената в теб и да ти помага! Също така за поддръжка на високите вибрации средата е важна – заобиколете се от подходящите хора, разговаряйте с тях на позитивни теми, гледайте красиви неща/филми, чете подходяща литература, слушайте музика, разхождайте се и т.н.

 

С бизнеса е аналогично. Идва ти идея за произвеждаш чаши, например. Знаеш, че можеш да се справиш. Вярваш, че ще успееш! Енергията ти е висока, ентусиазиран си. Вселената вижда това и си казва: “Да, ето един човек, който знае какво иска! Ще му помогна.” И тя започва да те насочва, да ти помага. Но в един момент, ти губиш ентусиазма си, защото някой ти е казал, че на пазара има много чаши и едва ли някой ще си купи твоите чаши, макар и да са уникални, защото ти ги правиш. Започваш да мислиш, че парите няма да ти стигнат; гледаш трагични новини и си мислиш, че щом на другите се случват беди и теб ще те застигнат. А може дори да не ти е писано, но от черногледство си да ги привлечеш. И така, слагаш си пречка, след пречка и то само на нивото на мисълта. А Вселената чува и вижда всичко, но и ти дава точно това, което мислиш. И бизнесът макар и зареден с голяма творческа енергия, не се случва както ти се е искало в началото, защото ти си загубил изначалната енергия.

 

Стъпка четири – получаването, приемането, случването. Тук енергията също е важна. Как ще реагирате когато вече имате резултат? Ще го видите ли? Ще се зарадвате ли? Енергията, която ще породите в себе си и около себе си чрез мислите, думите, действията и емоции може да бъде потенциал за нова реализация на нещо друго.

 

Ето виждате ли колко е важно да се запазва ентусиазма. В него има огромна енергия, която помага всяка идея да стане реалност. Не забравяйте, че Вселената или Бог (а за мен е Едно) дава винаги, това, което искаме и в което сме вложили енергията си.

С любов,

Таня