Статии

Жената – Творческата Сила на Вселената

Защо жената е творческата Сила на Вселената? О, не само защото женската енергия е творческа по естеството си, но и защото ролята на Жените в Света е от огромно значение за добруването му. Ще споделя с вас 6 основни творчески умения на жената.

1) Нека помислим кой е най-големият творчески процес на една жена, освен това да бъде Жена и да живее като Жена? Какво по-творческо от това да родиш и възпиташ човешко същество?

Някъде бях срещала израза “The Womb Is God’s Art Studio”, в превод – “утробата е Божието арт студио” и това е точно така. По време на бременността майката оказва влияние не само върху физическото развитие на детето, но и върху психиката му. Бебето регистрира всички емоции на майката си чрез биохимичните процеси, но и на един по-фин план. Бебето е там и всичко усеща. Бебето всичко знае! Ето защо е от огромно значението за бъдещето на всеки един индивид състоянието на майка му. А това е неин личен избор и отговорност. Но за да не звучи студено, нека го кажем така, ако жена погледне на бременността си осъзнато, креативно и позитивно, то самата бременност се превръща в творчество. Съзнателното избиране на преживяванията, мислите, общуването с другите, пребиваването в определена среда е отговорност на майката, ако тя иска детето й да бъде здраво физически и психически. Защо ли? Защото това през цялата бренност майка и дете са Едно!

Възпитанието на децата, общуването с тях изобщо всичко, което правим за децата си и около тях може да бъде разгледано по два начина: 1) като тежест, бреме, задължения, отговорности 2) процес, в който новия човек отрива света, науча нови неща и развива умения и познания. Какви емоции и мисли будят у вас двата варианта? Как гледате на майчинството? Възпитанието на децата, общуването с тях може да бъде също творчески процес, който е в ръцете на жената.

2) Следващото творческо поле на жените са отношенията. Как се държим с мъжа до нас? Как му говорим? Как говорим за него на другите? Какво мислим за него? Какво излъчваме на човека до нас?

Много жени неусетно разрушават енергийното поле на мъжа до себе си с думите, мислите и емоциите си. Всяка наша мисъл, дума, емоция има заряд, носещ енергия, която по своя воля (или изобщо без да съзнаваме) насочваме към някои, в случая кум мъжа. И ако този заряд е по-скоро негативен, то ние рушим. Ако зарядът ни е позитивен – създаваме.
Нека си представим две картинки:
1) Жена, която постоянно критикува мъжа си, прави му забележки, коригира го, напътства действията му, предявява претенции за какво ли не, наговаря го, доказва правотата си и т.н. Този мъж как ще изглежда, как ще се чувства и какво ще постига?
2) Жена, която дава право на мъжа си да е това, което е, насърчава го, дори когато той бърка, излъчва обич и уважение, понякога просто мълчи, за да го изслуша и т.н. Този мъж как ще изглежда, как ще се чувства и какво ще постига?
До голяма степен успехите на мъжа, зависят от жената до него. Всъщност именно заради жените мъжете се задвижват и постигат нещо – къде да зарадват жената до себе си, къде да я привлекат. Ако попитаме какви са мотивите за постижения, повечето мъже ще кажат, че искат любимата жена да е щастлива. Те пратя всичко заради жените. Но жените какво правим за да ги мотивираме за успех и напредък? Точно тук се проявява творческата енергия на жените – да излъчват радост, да излъчват щастие, любов и благодарност, да вдъхновяват, да бъдат муза и да вярват в своя мъж. Не случайно е казано, че до всеки успешен мъж има мъдра жена, нали?
Как общуваме с останалите хора? Какво изразяваме към тях, какво излъчваме? Изобщо ако гледаме на човешките отношения като на изкуство, то става ясно, че ние творим това изкуство, нали? Едно е да общуваш с усмихната добронамерен жена, друго е да имаш насреща сърдита жена.

3) Продължавам с изследването защо жените сме творческата сила, чрез която се проявява Вселената. Всяка сила може да има две посоки на движение – разрушителна и творяща. Двата полюса омраза и Любов, като между тях има хиляди нюанси.

Дълбоко в себе си вярвам, че Любовта е другото име на Жената! Какво би станало със Света, ако ние жените си позволим да бъдем Любов в действие? Какво би станало, ако всичко което правим, говорим, мислим, творим и дори готвим е пропито от Любов? Как мислите? Дали ще има изоставени деца например? Дали ще има свади между приятелки? Дали ще има завист, ревност?
Енергийно погледнато сърдечната чакра при жените е даваща, при мъжете е получаваща. Това е нещо, което съм обяснявала по време на безплатния уебинар през март. Участвахте ли в него? Ако не споделям линк ТУК.
Причината за много проблеми между жените и мъжете е именно това – жените затваряме сърцата си за Любовта и започваме да я търсим отвън като проявяваме куп претенции към другите и мъжа до нас. Сърцето се затваря от обиди, от болки, от травми и затова е важно да се види индивидуално какво ни е накарало да спрем проявата на Любовта. След като се намери причината и разберем урока, можем да освободим сърцето си. Тогава то започва да създава любов и да я дава свободно без страх и недоверие. И колкото повече му позволим да проявява Любовта, толкова самите ние се изменяме и изменяме Света около нас към по-добро.

4) Замисляли ли сте се какво творчество на реалността е заложено в проявата на добродетелите? Дали реалността се изменя, ако проявяваме повече добрина, човечност, състрадание, уважение, миротворство, почит и т.н.? Какво е чувството да си позволиш да си по-добродетелен човек?

Мисля си, че на жените им е много лесно, стига да поискат да проявят своите вродени качества. Защото никоя жена не иска да има война, нито една жена няма да прати любимия или детето си на сигурна смърт. Нито една жена не иска болни, бедни и необразовани хора. Нито една осъзната жена би създавала разделение. Разбира се има и мъже, които са на същата вълна и това е прекрасно.
Но ако погледнем назад в човешката история се откроява нещо много значимо, което е оказало огромно влияние – липсата на права на жените. А ако жените имаха право на мнение? Ако миролюбивите хора, жени и мъже в това число, можеха да проявяват своята ценността система? Тогава власт имащите биха били задращени, нали?
Добрата новина е, че Светът се е променил и все повече хората са свободни да бъдат себе си и да проявяват своите добродетели!

5) Тук ще говорим за творческия подход на жените. И не, не става дума само за творчески дарби като пеене, рисуване и други, а за онзи усет, чрез който жената може да подобри всяка една среда. Някъде бях срещала, че мъжът строи къщата, а жената я украсява и така става дом, в което има истина, нали? Били ли сте в дом, в който живеят само мъже? Как изглежда? А дом, в който има жена?

Сякаш където има жена има много повече неща, които създава повече уют, топлина, дори комфорт. Повече мъже заради своята вродена издръжливост могат да живеят при всички обстоятелства и всякакви условия, но появи ли се жена се появяват все повече удобства, разни нещица, приспособления и т.н.
Мъжката природа е силова, мощна, способна не само къща да направи, но и цяла държава да създаде, ако бъде насочена градивно. Мъжката енергия „гледа“ глобално на нещата, докато женска детайлно (това е една от причините ние жените да си отриваме „дефекти“, които мъжете не виждат). Т.е. жените виждаме частите на цялото и на база тази дарба можем да направим това цяло да изглежда красиво, хармонично, балансирано.

6) Творенето на реалности от една друга гледна точка. От духовна или по-точно за връзката ни с духовния свят, с Бог, а ангелите и т.н. тук жените са в стихията си. Не защото мъжете не са духовни, ни най-малко, а защото жените имат една особена сетивност що се касае за връзката с духовния свят.

„Достатъчно е една жена да се помоли“ и цялата вселена да се пренареди. Жените умеят да се молят, умеят да благославят, да общуват с Божественото. Идва им отвътре просто. Може би защото мъжете са устроени да гледат навън, заради Ян енергията, която трябва да се движи, да се реализира стремглаво в материалния свят. Докато женската, Ин енергия потиква към вътрешна работа. Или просто, защото мъжете са логични, а жените – алогични. Духовното в света се „вижда“ и разбира по алогичен начин, повече чрез дясната (женската) половина на мозъка.

Когато сме във връзка с божествената част от нас и божествената част от Света реалността се променя. Тогава дара да творим се използва по най-добрия и висш начин за наше благо и благото на цялата Вселена!

С любов,

Таня

Related Posts