Статии

Даване – получаване и защо е важно даването

Много често ме питат за ритуали за изобилие. “Какво да направя, за да имам пари?” Бързият и кратък отговор е “дай си възможност да си дадеш пари”. Дългият – много е за четене! Готови ли сте?

Да, помага онова, в което вярваме и в този смисъл някой ритуал може да сработи, но има и друга истина. Не по-малко важна! Изобилието реагира на нашите мисли, чувства и думи. То е резултат на онова, в което сме обучени и избрали да вярваме. Та каквито и ритуали да правим, ако мисловната ни система не е настроена на вибрация изобилие, то дори жълти стотинки може да не привлечем. 

Относно ритуалите отварям скоба – дори простото писане на желания може да бъде опасно, колкото всеки един друг ритуал. Първо ние не знаме с какви егрегори се свързваме, второ не знаем какво обещаваме в замяна. Понякога това се случва несъзнателно или от незнание.  За да не правим грешки в творенето имаме “Сътворяване – алгоритъм по 12 сфери”.

Важи и обратно – от страх, че може да нямаме пари, да изгоним и онова, което имаме. Защото няма да се уморя да повтарям – страхът привлича онова, което ни плаши!

Самата аз преминах през одисея от техники, практики, молитви, ритуали и какво ли още не, докато разбера, че онова, което мисля и онова, което усещам на тема изобилие, то твори. Първо е мисълта съзнателна и не толкова, а след нея физическа реалност. За да знаете какво творите на физическо поле, освен наблюдение на мисълта, моля, заслушвайте се какво казвате. Намигвам – думите са верен компас, но и творческа енергия.

Парите и изобилието са резултат на нас самите, на нашата енергия,  не на външни фактори. Тези фактори са резултат именно на първо причината – мисълта! Освен това изобилие има за всички, първо защото творческите възможности на Вселената са безкрайни и второ, защото искаме различни неща.

Нищо няма да получим, ако завиждаме на чуждото изобилие. Вибрацията на радост към чуждия успех, ни настройва и нас за успехи. Ето толкова е просто.

Изобилието е свързано с процеса даване-получаване, като двете посоки са еднакво важни. Не може да даваш само, не може и да получаваш само. Някои хора трудно дават, други трудно получават. Много от тях смятат, че не заслужават или се чувстват неудобно и дори виновни, когато има внимание към тях. За да разберете как сте с получаването, моля, проследете как се чувствате когато ви правят комплименти  и когато ви предлагат някаква помощ. Ако искате да знаете как давате, то вижте какво чувствате когато давате каквото и да е било – пари, помощ, подаръци. Ако давате със свито сърце или очаквате в замяна, не сте на прав път. Както казва П. Дънов “давайте с любов, за да се благослови даването”.

В тази публикация ще обсъдим темата за жената и парите, но не от гледна точка на получаването. Много вече е казано. Ще говорим за даване. За какво даваме парите си? И преди да започнем да философстваме по темата, ще ви помоля да вземете лист и писалка. Прочетете всеки един въпрос по-долу, след това затворете очи, поемете дълбоко въздух и се попитайте пак с всеки въпрос последователно. Напишете отговорите, които усещате за правилни. Не мислете как ще изглеждат вашите отговори, ако случайно някой ги види. Правите го за себе си и затова бъдете честни.

Давате ли пари за себе си? Купувате ли си на себе си онова, което наистина искате? Или купувате неща, които не искате съвсем, ама „стават“? Харчите ли пари за себе си? За какво давате пари? На кой давате пари? Как се чувствате когато давате пари? Какви емоции идват когато дадете пари за друг или друго? Какви емоции се надигат у вас когато давате пари за себе си? Как се чувствате когато си купувате?

Огледайте отговорите си.

Там е истината за вас, вашата истина. Какво открихте?

Много често когато се разплащаме ние не регистрираме точно тази истина, която отрихме току що. Даването на пари го правим много автоматизирано, сигнал за истинските ни чувства, мисли и модел на поведение получаваме обаче чрез усещанията в тялото, чрез емоциите ни, чрез начинът, по който се чувстваме. Тялото не може да ни излъже, то има своят разум и мъдрост. Не можем да го изманипулираме и да го заставим насила да чувства обратното. То знае истината. И го показва чрез чувства и състоянията, а по-късно, ако не сме обърнали внимание чрез болести.

 

Много често, когато даваме парите за нещо или на някой ние не се чувстваме добре. Тялото веднага издава това. Обаче дали успяваме да го регистрираме на разумно ниво или сме толкова заети да вършеем в живота, че подминаваме всички сигнали?

 

Много от жените, с които сме работили в личните сесии, са подтикнати за сесия именно по финансови теми. Направили всичко по силите си, включително и разни ритуали, практики и молитви, но без особени резултати. Защо дори и най-мощната техника за изобилие не сработва при някои хора? Защото има нещо скрито в подсъзнанието.

 

Общото при тези жени бе, че парите не им стигат; постоянно парите им се изплъзват; незнайно как харчат повече, отколкото получават; все нещо излиза да се плати и нищо не може да се спести; купуват на всички, но не и на себе си; изкарват повече от мъжа си и поради тази причина са поели и неговите отговорности; таман съберат пари за нещо мечтано и излезе нещо належащо; дават заеми, които не им ги връщат и др.

 

Зад всичко това обаче се крият убеждения, вярвания и модели на поведение, които са записани в подсъзнанието ни. Ако следите редовно материалите, които споделям с вас често говоря за подсъзнателните ни шаблони, които могат да бъдат:

 

·         Лични – от зачатието ни до настоящия момент, в който сме. Обикновено обаче детските ни преживявания са онези, около които сформираме мисловните си структури. Човек е това, което мисли, но ако тези мисли са подплатени с емоции тогава изживяването на онова, което сме сътвори в главите си е 100% сигурно. Припомнете си детските моменти, особено онези ярко емоционалните. Виждате ли как сте сътвори мисленето си около тези изживявания? Усещате ли емоциите си? Те са там в подсъзнанието все още.

·         Родови – растейки и учейки се да бъдем хора се намираме в колективното поле на Рода, където битуват определени енергии, мисли, сценарии. Подробно съм разказвала за Силата на Рода и влиянието му в много от безплатните ресурси в сайта. Можете да ги видите ТУК. Тази статия също ще ви е полезна също Родови причини за проблеми с изобилието.

·         Социални, обществени – идват от средата ни и историческото време, в което сме били деца, както и в това, което сега живеем.

·         Душевни – това са спомените на душата, идващи от минали превъплъщения. Всяка една земна опитност, която сме придобили преди живеейки в други времена и общества носят своя отпечатък.

 

В личните сесии когато работим по даден въпрос, винаги преглеждаме тези нива на подсъзнанието. Изумително е, как при правилна техника на работа, всеки един човек може да се докосне до своето подсъзнание и да получи информация за себе си, Рода си и миналите си инкарнации. Още по-изумително е когато нужното бъде видяно и трансформирано, тогава всичко в живота, светогледа и себеусещането на хората се изменя. В тази публикация обаче ще ви насоча за самостоятелна работа, за да бъде полезен материала за вас и да не сте загубили времето си напразно, както аз и моето за написването й.

 

Много, много жени не смеят (или дори не се сещат) да харчат за себе си. Поставяйки обаче себе си на последно място след деца, мъж, дом, работата – жената доброволно се отказва от нещо, което й носи ресурс. В някои случаи се отказва от самата себе си. Когато не поливаш едно цвете, то изсъхва и умира. Аналогично е и с хората – когато не полагаме грижи за себе си – живеем, ама не сме много живи както ни се иска.

 

Защото да се погрижиш за себе си, да се зарадваш с нещо, да се облечеш добре, да си дадеш време да се нахраниш, да си дадеш почивка дори – носи енергия, настроение, удоволствие, живот. И това зависи от един човек – от нас! Личен избор!

 

Като говорим за пари, нека мислим, за тях по нов начин. Те са неутрални, докато ние не им отдадем значение, докато не ги облечем в мисли, чувства и думи. Парите са и ресурс, който показва няколко неща:

 

·         Нивото на енергията ни – изобилието, което имаме е еквивалент на енергията, с която разполагаме. Дух и материя са едно и също нещо, отражение на едно и също.

·         Начина на боравене с енергията – насочване на ресурси в материален план, даването и получаването на материя = насочване на ресурси в енергиен план, даване и получаване на енергия

·         Личните ни граници – можем ли да кажем „не“, можем ли да опазим чрез граница своето и себе си, можем ли задържим събраното без да го разпилеем и т.н.

·         Приоритетите ни – кой и какво е преди нас, какво е важно  и кое не

·         Нивото на Родова сила в нас, състоянието на Рода

·         Баланса на мъжката и женската енергия в нас

·         Състоянието на личните ни отношения

·         Отношението към Живота/Бога/Вселената

 

 

Начинът, по който мислим за парите и по който боравим с тях се формира още в детството ни. Това не е случайно и има връзка както с родителите ни, така и с Рода, в който сме избрали да въплътим. Онова, което сме научили от родители и Рода не само става наше мислене, но и наше чувстване. До живот. Освен, ако не решим да създадем нови мисловно-емоционални структури в себе си и за себе си. Как става това?

 

Стъпките са прости, говорила съм многократно за тях, но изискват осъзната работа вътре в себе си и нови действия навън в реалността, която претворяваме. Помните ли ги? Да – чудесно! Не? Еее… Добре, припомням ги:

 

·         стъпка 1 – да се видят подсъзнателните мисловни програми, детските изживявания и сценариите на Рода.

·         стъпка 2 – да се осъзнаят, да се разбере какво ни учат, каква е била целта на изживяванията, какви са ползите и т.н.

·         стъпка 3 – да се отработят, изчистят, пренапишат, трансформират.

 

Нека разгледаме по-детайлно сега какво сме научили по отношение на харченето. За да ви помогна в прегледа отново ще задам важни въпроси, моля отговорете си на тях по познатия начин:

 

Когато бяхте малки вашата майка и баби какво ви показаха по отношение на парите? Как се отнасяха към парите? Презапасяваха ли се? Или напротив? Умееха ли да управляват парите адекватно? Купуваха ли много неща за дома, за вас? Или напротив? Даваха ли първо парите си за сметки и след това за друго? Позволяваха ли на мъжете си да дават пари? Ако мъжете им (вашия баща и дядовци) не даваха как те (майка ви и бабите) демонстрираха позицията си? Какви чувства долавяхте от тях? Какво излъчваха? Кой ви даваше джобни? Как ги даваше? Какво чувахте когато ви се даваха пари? Какво казваше майка ви и бабите ви за женските пари? Какви са наблюденията ви над жените във вашия Род по отношение на парите?

 

Много е важно също да си припомните как се отнасяха към себе си вашите майки, баби, прабаби, по-големи сестри, лели и т.н.! Грижеха ли се за нуждите си, за тялото си, за здравето си, за красотата си? Купуваха ли си неща ей така да се зарадват? Как се отнасяха към облеклото си и като цяло към женската поддръжка? Даваха ли пари/харчеха ли за себе си? Позволяваха ли си удоволствия? Когато правеха нещо за себе си какво излъчваха? Какво казваха? И още един въпрос – позволяваха ли да им се даде?

 

Тук искам да вметна и още един момент, който наблюдавам често. Много пъти като малки са ни „принуждавали“ да си дадем играчките на друго дете или да отстъпим на по-малко братче или сестриче. Това би могло да сформира модел „ не мога да имам, трябва да дам на другите“; „нямам право да задържам притежанията си“; „щом авторитетът в моя живот (мама, баба, тате и т.н.) ме принуждава да давам моето, по-късно другите авторитети ( в това число Бог, Живота и т.н.) също ще ме принуждават да отдавам своето“. Ето защо и младите майки трябва особено внимателно да подхождаме когато друго дете иска играчките на нашето.

 

Всичко това, което дадохте като отговор на горните въпроси е нещо, което носите в себе си и по един или друг начин се отразява както на отношението ви към вас самите, така и на отношението към Живота. А животът е огледало – връща ни онова, което сме излъчили чрез мисли, думи, чувства и действия. Всичко в нас определя потока на Енергията, и ако продължим по тази линия като знаем, че парите са отражение на Енергията, то изобилието, което имате е показател и точен ориентир за нивото на Енергията.

 

Много често българските жени си служат с фрази като: за вас да има; аз не съм ли човек; мен кучета ме яли и др. Демонстрират след това колко са обидени, че за тях няма, че въпреки усилията си, никой не е благодарен и не забелязва жертвите им. А те толкова са направили… Познато ли ви е? Появяват се претенции към другите, създават се излишни конфликти, нагнетява се ненужна негативна енергия така и влизаме е един кошмарен затворен кръг. Кръг, в който продължаваме да правим всичко по силите си за другите, давайки и последните си капки енергия, увеличавайки сами болките си и набирайки излишни отрицателни емоции… докато не съсипем себе си, отношенията, живота си.

 

Когато отдадем ресурсите си първо на другите, без да оставим за себе си, съвсем естествено се появяват чувствата като обида, яд, гняв и др. Изчерпването винаги води до изтощение, до усещане за липси, за живеене в дефицит. Щом няма в нас ресурс и навън няма ресурс! Колко от нас сме учени на „първо за другите“? Но ако отдадеш всичко на другите, какво остава за теб? Не е ли по-логично да дадеш и на себе си? Какво би станало, ако първо дадеш на себе си? Дали така увеличаваме силата, енергията и ресурса си? Дали като имаме повече ресурс в нас и сме се погрижили за нуждите си, ще дадем на останалите с неприятно чувство или не – с радост? Дали ако първо помислим за себе си ще изчезнат обидите, гнева, чувството за изтощение и опустошение?

 

Помислете и над това.

 

А сега помислете как ще се почувствате когато давате на себе си всичко онова, което наистина искате? Какво е чувството, ако си позволите първо на мисловно ниво, а после и на физическо да си дадете грижа, подаръци, внимание и всичко онова, което ви се иска? Какво е чувството, ако похарчите пари за себе си?

 

Хубаво е нали?

С любов,

Таня

___________________________________

През ноември 2019 ще имаме мощен тренинг „БОГатсво по женски“ по време, на който ще работим усилено върху изобилието си. А съвсем скоро ще имаме възможност да отработим Родовите причини за безпаричието. Вижте ТУК

Related Posts